Атаката срещу резолюцията за България се провали

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
clipboard02_19

Острата проекторезолюция на Европарламента за корупцията и дефектите на правовата система в България запази почти изцяло оригиналния си вид въпреки внесените 49 поправки. Евродепутатите отхвърлиха 34 от тях, одобриха 14, а 1 бе оттеглена преди гласуването. Всички опити да бъде деформиран смисълът на документа бяха неуспешни. Оцеляха поправки, които технически допринасят за допълване на картината в България чрез позоваване на външни източници.

Евродепутатът Ангел Джамбазки от ВМРО, който внесе 9 поправки, претърпя катастрофа, защото всичките му предложения бяха отхвърлени. Малтийската евродепутатка Роберта Мецола успя да прокара 12 поправки, но без влияние върху общия дух на документа. В последния момент като инициатор към нея се присъедини за по-голяма тежест и председателят на групата на ЕНП (където членува и ГЕРБ) Манфред Вебер, но това не помогна за торпилиране на смисъла на проекторезолюцията, каквато бе целта на атаката.

Отпаднаха текстовете, които целяха да изместят вниманието от премиера Бойко Борисов и да го насочат срещу президента Румен Радев. Затова пък останаха дадените примери със скандалите в България, сред които и със записаните разговори с глас, подобен на този на Бойко Борисов.

Минаха и две от трите поправки на румънката Рамона Стругариу от групата на либералите, която напомни за подозренията към български банки, че са били замесени в международно пране на пари, и за непрозрачната собственост на медиите в България, както и за атаките срещу български журналисти.

източник: segabg.com

Атаката срещу резолюцията за България се провали 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

EURACTIV: ЕП удари оглушителен шамар на Борисов за корупцията и полицейското насилие

() Европейският парламент прие критичната резолюция, която констатира влошаване на зачитането на принципите на правовата държавата в България. Тя бе прокарана с 358 гласа “за”, 277 “против” и 56 “въздържали се”, въпреки съпротивата на Европейската народна партия. С това България официално се превърна в третия проблемен член на ЕС след […]
boiko_bor
BulgarianEnglish