Борисов: Нашите съседи Малта, Кипър и Гърция пищят кански, напълнени с мигранти

Споделете тази статия с вашите приятели!
0
(0)
борко

Омръзна ми да ми дават оценка хора, които изобщо не знаят за какво става въпрос. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на пресконференция в Министерски съвет след онлайн заседание на Европейския съвет.

„Страхотен проблем е миграцията в Европа в момента. Пищят кански държавите за релокация. Напълнени с мигранти, а наникъде не могат да ходят. И нашите съседи Малта, Кипър, Гърция, България 0, но затворихме границите сега, защото знаете заради празниците започва движение, както съответно ние молехме християните, сега молехме мюсюлманите.Кажете едно благодаря, защото то днес е даденост и в никоя друга държава не е даденост“, каза още премиерът.

Той обърна внимание, че в България плавно се вдига броят на заразените около 40-50-60. „Ако успеем да го задържим е добре, защто в един момент днес чух предложение да се отворят хотелите, малките ресторанти. Ние ще ги отворим, но веднага след това трябва да търсим медицински персонал. Истински разбирам колко хпората им е тежко да стоят вкъщи. Ако се движите в София, то изобщо не изглежда София като под канрантина. Улиците на София са пълни. Убеден съм, че вие го виждате.“, допълни премиерът.

Борисов даде пример с Гърция, където не се излиза без да се уведомят властите. „В Испания можеш да отидеш до магазина и да се върнше. В България можеш да не се спреш“, изтъкан премиерът и отчете, че човек може да отиде до магазина 46 пъти.

„Въпреки всичко продължава да се говори. Възложил съм да ги подготвят в паркове и планините, включително в неделя да проверят учение. Толкова искам и аз да го направя и ме е страх. Медицинският персонал ще издъхне. Просто ще се преумори. Затова толкова натискаме да вървим плавно. В същото време виждате все повече се екпират медицинските ни заведения, научават си персонала. Това е нова болест. Респиратори непрекъснато идват. Сега другата седмици започваме производство на най-доброто лекарство“, допълни още Борисов.

източник: maxnews.bg

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Ренета Инджова: Този коронавирус ще бъде използван, за да си задържат короните на властта

0 (0) Първата жена министър председател на България – Ренета Инджова, бе гост във вечерното шоу на Слави Трифонов и коментира актуалните напоследък теми. „Ситуацията е като филмова. Защото още от преди това решиха, че най-добрият начин да правят политика е да ни развличат с нея. То това няма на […]
reneta
BulgarianEnglishGreek