Борисов за Божков: Не коментирам тезите на обвиняеми

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
bojko_borisov_canta

Премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да влиза в обяснителен режим и да коментира защитните тези на обвиняеми лица. Темата с неверните твърдения на бизнесмена Васил Божков е приключила още с коментарите на финансовия министър Владислав Горанов и председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова.

Тази своя позиция Борисов изрази писмено, след въпроси, отправени от bTV.

baner-zdrave

Тезата на премиера повтаря дума по дума и тази на главния прокурор Иван Гешев, който също заяви, че няма да коментира защитните тези на лица с повдигнати обвинения. Припомняме също, че държавният обвинител още в началото отказа да разследва изнесените от Божков кореспонденции с финансовия министър Владислав Горанов.

Вчера стана ясно, че Специализираната прокуратура ще провери изнесените от Божков доказателства.

От Министерството на финансите също отказват да коментират разпространените от Васил Божков твърдения.

Тази сутрин бизнесменът продължи вчерашния си комикс с приказката за истинския Али Баба. Според рисунките той е плащал такса “спокойствие” в размер на 20% от печалбите на “Националната лотария”. Обвиняемият твърди още, че през февруари министър Владислав Горанов му е назначил данъчна ревизия, която щяла да покаже, че след плащане на всички данъци е теглил огромни суми в брой от личната си сметка.

Business Here

източник: frognews.bg

Борисов за Божков: Не коментирам тезите на обвиняеми 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Домусчиев става новия „крал на хазарта и петрола“

() Чувам едни пиленца да чуруликат, че Кирил Домусчиев лети за САЩ, за да лобира пред американски бизнесмени за съвместни проекти с Делян Пеевски. Домусчиев и Пеевски контролират пристанищата и спецтрафика на Бургас и Варна и транспортните коридори на Южна и Северна България. Това без „добро“ на службите не става. […]
борисов-домусчиев-600x425