Божков: Завел съм дело срещу България, ще съдя Гешев и всички длъжностни лица,които ми нанесоха вреди

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
vasil-bojkov-pred-syd-bgnes

Божков с ново изявление тази сутрин. Ето какво написа той:

baner-zdrave

За разлика от Прокуратурата в лицето на Главния прокурор Иван Гешев, аз вярвам в конкретните и законово-издържани обвиния.

Хагската Конвенция от 1954 г. и Конвенцията за Защита на Световното културно наследство от 1972 г. криминализират действия, водещи до разрушаването на културно-историческо наследство и ги класифицират като „престъпление срещу човечеството“.

Като последствие от незаконното изземаване и неясната съдба на предметите от Колекция „Васил Божков“ от страна на властимащите e заведено дело срещу държавата пред съответните международни правни институции.

Освен това лично ще бъдат съдени Гешев и всички длъжностни лица (чиновници, държавни служители и др.), отговорни за имуществените и неимуществените вреди, причинени от заграбването и увреждането на предметите от Колекция „Васил Божков“.

Business Here
БъдетеЗдрави

Божков: Завел съм дело срещу България, ще съдя Гешев и всички длъжностни лица,които ми нанесоха вреди 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Мутафчийски предложи ново затваряне на държавата на 16 Юни

() “За да бъде унищожен Коронавируса, Мутафчийски е предложил на кабинета ново затваряне на държавата! Така е щяло да се унищожи напълно заразата! Наши източници ни уведомиха!” Тази информация обиколи повечето онлайн медии днес. Полковник доц. Георги Попов, е началник на Катедра „Инфекциозни болести“ във ВМА. Член е и на […]
мутаф