ДНЕС СЕ ГЛЕДА ДЕЛО №1- ГЕШЕВ СРЕЩУ ПРЕЗИДЕНТА!

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()

Конституционният съд гледа днес делото по искане на главния прокурор Иван Гешев може ли да се разследва президента. Дело № 1/2020 г. – за даване на задължително тълкуване на разпоредбата на чл. 103 от Конституцията, е за разглеждане по допустимост. Докладчик е съдия Мариана .

baner-zdrave

Карагьозова-Финкова, съощава КС на сайта си. Позволява ли законът спрямо президента и вицепрезидента да се образува наказателно производство, ако се установи, че са налице признаци за извършено престъпление, попита Гешев на 27 януари, а КС образува веднага дело по писмото с неговите 6 въпроса.


Конституционният съд (КС) е поискал от главния прокурор Иван Гешев да отстрани недостатъци в питането си за президентския имунитет, съобщи „Свободна Европа“.
Ден след като отправи искането си към КС, Гешев коментира: Единственото, което мога да кажа, е, че ми е изпратено досъдебно производство от наблюдаващи прокурори. Те са видели в това досъдебно производство данни, които пораждат неясноти в разпоредбата на член 103 от конституцията. И са ми изпратили това досъдебно производство с оглед моите правомощия да сезирам Конституционния съд за задължително тълкуване на основния закон“.

След това прокуратурата пусна записи от подслушване на президента Радев и командира на Военновъздушните сили (ВВС) генерал-майор Цанко Стойков по повод проверка на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) за конфликт на интереси на Радев за назначаването на съпругата му Десислава Радева за пиар на ВВС през 2014 г., когато още не са били семейство. Атаките срещу мен и семейството ми не са спирали, но вече придобиват уродливи измерения и се водят без оглед на средствата, заяви тогава държавният глава.

копирано от: otupor.com

Business Here

ДНЕС СЕ ГЛЕДА ДЕЛО №1- ГЕШЕВ СРЕЩУ ПРЕЗИДЕНТА! 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Борисов мисли да хвърли оставка! Писнало му от пожари

() Премиерът Бойко Борисов наскоро е бил готов да подаде оставка като министър-председател за трети път, това става ясно от депутати в парламента. „Бойко на два-три пъти аха да хвърли кърпата отново, едва са го удържали“, разказаха народни представители. Премиерът бил изключително изнервен от постоянните атаки към него и непрестанния […]
Борисов