ЕЦБ определи задължителните интервенционни курсове за българския лев

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
0000308125-article3

Европейската централна банка (ЕЦБ) е определила задължителните интервенционни курсове за българския лев и хърватската куна, след като двете страни бяха допуснати до валутния механизъм ERM II, известен като „чакалнята“ за еврозоната, съобщават от ЕЦБ.

baner-zdrave

Интервенционните курсове влизат в сила от днес, 13 юли 2020 г.

ЕЦБ определи задължителните интервенционни курсове за българския лев 1

ЕЦБ посочва, че най-ниският обменен курс на лева може да е 1,66246 лева за 1 евро, а най-високият – 2,24920. В момента левът е фиксиран на ниво от 1,95583 лева за 1 евро.

Задължителните ставки за интервенция са договорени по общо съгласие между ЕЦБ и Българската народна банка (БНБ) и Хърватската народна банка в съответствие с член 1.2 от Споразумението от 16 март 2006 г. между ЕЦБ и националните централни банки на държавите членки на ЕС извън еврозоната. То определя оперативните процедури за механизъм на обменния курс на третия етап от Икономическия и валутен съюз.

Централните курсове в евро и ставките за задължителна интервенция за датската крона остават непроменени, допълват от ЕЦБ.

Business Here

източник: investor.bg

ЕЦБ определи задължителните интервенционни курсове за българския лев 2

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Деница Сачева, 2013 година: ГЕРБ управлява със страх и репресии, точно както в комунизма!

() Директори на общински и държавни фирми по места са принуждавани да стават членове на ГЕРБ, за да запазят работата си – точно както в комунизма. Фирмите са мачкани и рекетирани, както никога досега, твърди предложената от ГЕРБ за социален министър. Посочената от Бойко Борисов нова социална министърка Деница Сачева […]
сачева