Ето как реагира ген. Мутафчийски, чувайки, че Каракачанов е сниман в парка на припек

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
генерал-мутафчийски

Съобщаваме само за хора, които са зле. Може да ме питате за 600 души как са, ние ще ви съобщим само критичните такива. Това заяви ген. Венцислав Мутафчийски на брифинг в МС.

baner-zdrave

Запитан за предстоящите празници предвижда ли се тестване на част от духовенството, все пак има 400 храма, шефът на ВМА каза: „Горещо препоръчваме на сънародниците си да останат вкъщи по време на празниците, защото това е единственото нещо, което би ги защитило да не се заразят при струпването на много хора“.

„Разработват се всякакви варианти. Знаете, че се направиха различни военни учения, както вчера във Военното училище във Велико Търново“, каза той.

„Не само сезонните работници, а и всеки българин, да не забравя правилата за физическо дистанциране, лична хигиена, носене на предпазни средства и маски. За сезонните работници това важи още по-силно“, уточни шефът на ВМА.

Той бе помолен да коментира появила се вчера в интернет снимка на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, който е в парк и бе запитан какъв е апелът му към него и към всички излизащи.

Business Here
каракачанов

„Не съм видял публикациите във вестниците, но апелът ми към всички е да спазват физическа дистанция и да се подчиняват на правилата. Нека уважаваме 99.9% от населението на България, спазващи правилата и да не се чувстват зле заради 0.1%, които не желаят да се подчинят“, уточни още той. 

За последните 24 часа има 24 нови случаи. От тях в болница са 12 от изследвани 376.

В София има 15 случаи, в „Пирогов“ – 6, в „Света София“- 1, в Инфекциозна болница – 1, в „Токуда“ – 1.
В Кърджали има 1, в Пазарджик – 1, във Велико Търново са трима, семейство с 9-годишно дете, в Сливен е 1, в Смолян – 1, в Бургас – 1.

Починалите са с двама повече. Жена на 44 години в Сливен, която е била на хемодиализа. В Пирогов се потвърди случай на починал преди два дни, че е бил с коронавирус и влиза в тази статистика.

Има нови три нови случая на заразени медицински лица, от които един санитар от „Пирогов“ и лаборантка на 63 години от РЗИ-Кърджали.

62 са излекуваните.

„Едно от много неприятните неща, които може да си причиним – дълго време хора се лишаваха от много неща и спазваха карантина и сега заради една малка част от населението може да се промени целия модел. Целият свят е пламнал и трябва да проявим особена позиция“, уточни шефът на ВМА.

източник: onovini.eu

Ето как реагира ген. Мутафчийски, чувайки, че Каракачанов е сниман в парка на припек 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Борисов: Навън - само с маска или шал

() Това ще предложи премиерът на здравния министър „Ще говоря с Ананиев от полунощ да направим задължително носенето на маски навън. В цял свят е така. Всеки от вас е убеден, че маска или шал, биха свършили работа. Поръчали сме още един милион маски, отделно всеки може да си ушие, […]
bobi