Гешев оневени Горанов за смс-ите с Божков, дори без да ги е чел

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
geshev

Прокуратурата дебнела и проверявала да не се злоупотребява с евросредства под лозунга „коронавирус“

Главният прокурор Иван Гешев обяви, че не е чел смс-ите, които са си разменяли финансовият министър Владислав Горанов и бизнесмена Васил Божков, но колегите му казали, че нямало нищо нередно. Това той заяви пред БНТ на въпрос дали прокуратурата ще предприеме нещо по случая. От думите му се разбра, че държавното обвиение нито има намерение да обръща разкритията на намиращият се в Дубай Божков, нито поне да разпита Горанов за съдържанието на кореспонденцията.

baner-zdrave

От въпросните смс-и става ясно, че министър и бизнесмен са поддържали близки отношения, включително и по отношение на намиращата се в рамките на МФ Държавна комисия по хазарта и нейната дейност по отношения на лотарийните игри.

Иначе бе натъртено, че прокуратурата не се притеснявала и страхувала да работи срещу министри. Имате примера с намиращият се в момента под домашен министър, но разследван и арестуван бивш министър на околната среда Нено Димов, каза Гешев.

Главният прокурор сравни Васил Божков с Цветан Василев, който е в Белград и е задочно подсъдим по делото КТБ. Според Гешев, и двамата действали по един и същ начин, по една и съща схема, която включвала и подобни действия и атаки по интернет, разпространяването на различна информация. Главният прокурор внуши, че те се криели на места, в които нямало демократичните ценности и принципи на Европейския съюз. Стана така, че не ЕС, а държави като Сърбия и такива от Близкия изток определят тези принципи, каза Гешев.

Шефът на държавното обвинение каза, че имало и нюанси при Божков, които очевидно трябваше да са свързани с казуса с футболния клуб „Левски“. Гешев обяви, че обвиняемия не бил никакъв левскар, след като правел всички тези неща с акциите сега. В същото време той каза, че „Левски“ не е тема на прокуратурата. Гешев заяви, че към момента срещу Божков има 11 обвинения по едно разследване. Имало и второ разследване, свързано с насилствени действия, включващи и изнасилвания и убийства, по което нямало повдигнати обвинения, но се работела много бързо и упорито.

Business Here

Главният прокурор отново разви тезата, че има някакъв кръг, чийто общ враг била прокуратурата. Този кръг бил от хора обвиняеми и подсъдими с огромен ресурс. В същото време Гешев отрече прокуратурата да работи по списък, по който да отстрелва точно определени бизнесмени, но пък даде да се разбере, че това ще продължи. 

Шефът на прокуратурата каза, че прокуратурата проверявала и следяла да няма злоеупотреба при пренасочването на евросредства към борбата с коронавируса. На въпрос как ше коментира действията на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши по този въпрос Гешев обяви, че българската прокуратура го е направила много преди нея.

източник: segabg.com

Гешев оневени Горанов за смс-ите с Божков, дори без да ги е чел 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Божков с нова "порция" разкрития: Борисов от 10 години прехвърля собствеността на „Левски“ тайно и задкулисно" (СНИМКИ)

() „Г-н Борисов от 10 години прехвърля собствеността на „Левски“ тайно и задкулисно“ Ако се погледнат джирата на акциите, ще стане ясно, че г-н Борисов от 10 години прехвърля собствеността на „Левски“ тайно и задкулисно. Сега му дадохме шанс да го направи явно и прозрачно.  Това написа хазартният бoс Васил […]
SVOBODNABULGARIA.EU