Излизаме от вкъщи с СМС! Според Герб мярката е неотложна и само така, ще се справим с кризата

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
мутаф

Излизането от вкъщи може да се обявява с SMS, подобно на системата за плащане на синя и зелена зона. Това обяви председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски като част от по-строгите мерки, които се обмислят от щаба.По-рано вчера той обясни, че заради масово неспазване на разпоредбите за изолация, може да се въведе по-строга мярка и излизането от домовете да става само с декларация, подобно на Гърция. В Гърция се използва освен декларация и SMS известяване, като има няколко номера – според спецификата на излизането от дома – например до аптека или лекар, до магазин и за разхождане на куче.

Според наши източници в момента от Герб обмислят СМС, който обяви тази сутрин генерал Мутафчийски на брифинга да струва само левче без ДДС, а мярката била наложителна, за да не стига до по – строгите, като вечерен час и тотално ограничение на всякакво движение по улиците заради извънредното положение.

Според Горанов левче на излизане е справедливо, защото така особено пенсионерите ще се спрат да излизат до магазина по няколко пъти на ден, защото СМС ще важи само за  час, а след неговото изтичане ще трябва да се пусне нов, ако сте на улицата.

Не е скъпо, съгласили са се дори и от щаба, като дори са помолили телекомите в България, които ще разпространяват услугата, да не ползват ДДС то, а да го дарят на болниците, така всеки, който напускал дома си щял да се чувства и съпричастен към каузата да се дарява в момента на здравната ни система.

За момента обаче не става ясно, къде ще потънат левчетата събрани от СМС ти и дали служителите на „Градска мобилност“ ще контролират процеса с СМС на улицата, но според Борисов и Горанов икономиката ни в момента лети надолу с бесни темпове и затова трябват свежи постъпления.

Явно с платените СМС за излизане от вкъщи Герб се надяват, че ще си решат проблема с приходите за заплати на държавната администрация и пенсиите и социалните плащания по време на извънредното положение и затова ще въведат мярката, уж за да ограничат движението на хора по улиците.

източник: factualno.online

Излизаме от вкъщи с СМС! Според Герб мярката е неотложна и само така, ще се справим с кризата 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Борисов: Нашите съседи Малта, Кипър и Гърция пищят кански, напълнени с мигранти

() Омръзна ми да ми дават оценка хора, които изобщо не знаят за какво става въпрос. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на пресконференция в Министерски съвет след онлайн заседание на Европейския съвет. „Страхотен проблем е миграцията в Европа в момента. Пищят кански държавите за релокация. Напълнени с мигранти, […]
борко
BulgarianEnglishGreek