Извънредно положение до средата на юли ?

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
маска

Според експерти от БАН това е най-вероятният сценарий

Извънредното положение у нас може да продължи до средата на месец юли, алармират от Института за Икономически изследвания към БАН, като допълват, че това е най-очакваният вариант.

baner-zdrave

Експертите са съставили три различни сценария за справяне с кризата в България, породена от световната пандемия. Най-вероятният е именно този, при който пикът на заразата е едва в края на юни, което води до падане на извънредните мерки в средата на седмия месец. Тази опция според специалистите има 60% шанс да се осъществи.

Първият най-оптимистичен вариант е най-много болни да бъдат регистрирани в края на май, което води до връщане на държавата към нормалния й начин на функциониране в средата на юни. На тази опция те залагат 20%

Най-негативният сценарий е за пик в края на юли, което означава падане на извънредната ситуация в средата на август. Тук отново шансът според експертите е 20%.

Ако се сбъдне най-вероятният сценарий, очакванията относно икономиката са тя да започне да се нормализира през втората половина на годината. При това положение безработицата  се предполага, че ще нарасне до 10%. Инфлацията пък ще се ускори до над 4% на годишна база.

Business Here

източник: eurocom.bg

Извънредно положение до средата на юли ? 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Доц. Мангъров: Пик на коронавируса у нас няма да се случи

() Очакванията за пик на епидемията с коронавирус, тези камиони с трупове и недостиг на найлонови чували няма да се случат. Това каза доц. д-р Атанас Мангъров за Новините на Телевизия „Евроком“. Според тяхно проучване 16 независими лаборатории са предоставили данните си, като от 2230 души изследвани към вчерашна дата […]
мангъров