Каракачанов наруши забраната за посещаване на паркове

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
каракачанов

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е заснет да седи на пейка с друг мъж в парка пред Народния театър. Кадърът беше публикуван в групата „Забелязано в София“ във Фейсбук. 

Градските градини и парковете обаче влизат в обхвата на заповедта на министъра на здравеопазването от 20 март, с която се забранява посещението им. Доскоро това нарушение се наказваше с глоба от 5 000 лв. Тази седмица обаче парламентът реши, че санкцията е твърде висока и я намали на 300 лв. При повторно нарушение – 1000 лв. Въпреки това МВР е съставило актове за нарушение на забраната за паркове за обща сума над 7 млн. лв.

Пейките пред Народния театър, които са в непосредствена близост с Министерството на отбраната“, се намират на територия, която в Общия устройствен план е отредена за „обществен селищен парк“, показа справка на „Сега“.  Миналия уикенд цялото пространство от  мавзолея до Софийската градска галерия беше опасано с ленти, за да не се влиза в градината.

Авторът на снимката твърди, че преминаващ наблизо гражданин е направил забележка на вицепремиера, че не е изхвърлил фаса си от цигара в кошчето, а на земята. В крайна сметка Красимир Каракачанов е склонил да вдигне боклука, за да го изхвърли в коша.

източник: segabg.com

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Шикерова: Проблемът не е, че никой не смее да пита премиера, журналистите толкова могат

0 (0) „Не мога се примиря, че ни лъжат“ Проблемът не е в това, че никой не смее да пита премиера, а че журналистите толкова могат. Не става въпрос за страх. На Борисов дори му е скучно и иска да отговаря. Това заяви в предаването „ЕвроДикоф“ журналистът Генка Шикерова. Гледайте […]
генка-шикерова

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.