Километрични опашки и двама арестувани на входовете на София

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
кпп

Лична карта за постоянен адрес днес не се оказа достатъчна за влизане в столицата

Опашки и  двама арестувани на входовете на София. След като в средата на седмицата хиляди доказваха, че живеят извън столицата, сега трябва да докажат обратното.

На магистрала „Тракия“ има километрична колона от автомобили. А хората в тях чакат с часове, нямат храна и вода. Могат да използват единствено прозореца от 6 до 8 вечерта, за да влязат в софия със служебна бележка.

Лична карта за постоянен адрес днес не се оказа достатъчна за влизане в София. Така, за да възползват прозореца от 6 до 8 вечерта, на  опашка за вход в София преди пропускателните пунктове се наредиха десетки коли. „Не мисля, че ще успеят да проверят всички, защото като се струпат 1000 автомобили за два часа просто технически няма как да се получат нещата. Ние затова днес пътуваме, защото се надяваме да избегнеме най-големия трафик“, каза Велин Драганов.

В часовете между 8 и 18 часа влизането и излизането от София остана позволено само по неотложни причини. В помощ на полицаите на пост се притекоха от Синдикатите в МВР. „Предоставяме на всички КПП-та около София и София област одобрителни напитки, малко вафли, пакетирани храни и дезинфектанти“, обясни Илия Кузманов, заместник – председател на СФСМВР.

Днес се обсъжда организацията за утрешното голямо прибиране към София.  „В четвъртък са доказвали от провинцията и че живеят на села, сега пък искат да докажат на полицаите, че всъщност са софиянци и че са били объркани. София трябва да влезе в по-нормален ред. Това беше за празниците“, коментира министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Всеки, за който има данни че е попълнил неверни данни в декларацията си за излизане от София, ще бъде санкциониран на влизане.

източник: nova.bg

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Изненада и на Великден! За втори пореден ден спада броят на заразените у нас, починали няма!

0 (0) Голяма изненада в статистиката на Щаба от два дни насам… След пиковите дни, когато отчиташе по 40 и над 40 новозаразени за ден, от вчера броят им е спаднал драстично. От снощи до тази сутрин бяха регистрирани само 6 нови случаи, а в рамките на днешния ден броят […]
mutaf

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.