КПП-ТАТА ОТПАДАТ ДО ДНИ

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
police

Като лекари намираме, че разрешението за разходки паркове и планини е безкрайно необходимо, за да намалим стреса и да подобрим състоянието на имунната защита.

Това каза в предаването „Плюс-минус“ по Нова тв Гергана Николова , член на Управителния съвет на българския лекарски съюз.

Имаше период, в който трябваше да има време да се подготви здравната система, да направим методиката и алгоритъма на работа. Тази пандемия е нещо ново, за първи път се изправяме пред нещо такова. Най-важното беше да не се получи лавина от болни, които да няма къде да бъдат настанени. Затова се взеха тези бързи и навременни мерки. Този етап вече отмина, системата работи плавно и трябва да правим стъпки встрани, за да опазим освен живота и психическото здраве на хората. Ограничения трябва да има, но не трябва да бъдат толкова рестриктивни, че да потиснат психиката и имунната система на човек, заяви д-р Николова.

В декларация на Българския лекарски съюз искаме да се прецизира докога трябва да останат КПП-та между областните градове, защото движението между областите трябва да бъде възстановено. Хората трябва да могат да отидат при възрастните си родители при спазване на социална дистанция, или на вилите си. Според нас КПП-тата могат да отпаднат, посочи тя.

Проблемът с коронавируса не трябва да се неглижира. Ще искаме постепенно разхлабване на мерките, но хората трябва да имат съзнание, че вирусът съществува и трябва да се пазят със спазване на социална дистанция, поддържане на хигиена у дома и редовно миене на ръцете, посочи д-р Гергана Николова.

Ще победим вируса. Животът ще продължи въпреки него, уверена е д-р Николова.Твърде е възможно в следващите няколко дни да отпаднат ограничителните мерки за движение.

КПП-ТАТА ОТПАДАТ ДО ДНИ 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

СЛИВЕНСКА ЛЕКАРКА ПОЧИНА ОТ КОРОНАВИРУС

() Истинска трагедия разтърси града под Сините камъни. Сливенска лекарка почина от коронавирус, съобщиха в събота сутринта от НОЩ. 43-годишната д-р И. Иванова, която бе инфекционист и лекуваше болните от коронавирус в отделението на областната болница,  издъхна в петък вечерта. Въпреки неимоверните усилия на нейните колеги и опитите за помощ […]
655-402-svesht-traur-1900x1166_c
BulgarianEnglish