Маски и защита – първо за НСО и управляващите! Защо? (документи)

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()

На 23.03.2020г. БОЕЦ внесохме заявление по ЗДОИ до НСО с което изисквахме информация за взетите от Службата мерки в условията на извънредно положение и епидемията от COVID 19. От полученият отговор ставя ясно, че управляващите първо са се погрижили да защитят себе си и тези, които ги охраняват и едва след това се предприели действия за защита на обществото и осигуряване на болниците и гражданите с маски, дезинфектанти и защитни средства. 

baner-zdrave
Борисов-охрана

От отговора на бригаден генерал Красимир Станчев разбираме, че още на 10.03.2020г. (три дни преди въвеждането на извънредното положение за страната) в НСО е създададен специален Оперативен щаб, който да следи за ситуацията с епидемията. Разбираме и че на 12.03 (отново преди въвеждането на изврънредното положение) НСО са изпратили своя заявка до Министерството за здравеопазването за маски,  предпазни облекла и дезинфектанти, на 17.03 е изпратена допълнителна завяка и до Логистично-координационнията център, като в същото време от военновременният резерв са им осигурили и предпазни маски с филтри, ръкавици и платнение маски за лице. Колко щаба, центъра и съвета има в тази държава за борба с коронавируса вече не е ясно, загубихме им бройката. В НСО нямат проблеми със защитните средства за своите служители. Генерал Станчев се е погрижил за подчинените си, което му прави чест, но защо нашите управници са се погрижили първо за своите охранители, а след това за гражданите, лекарите и сестрите в болниците, е важен въпрос, който показва начина на мислене и лицемерието на управляващата ни мафия! 

Публикуваме отговора на НСО:

док1
док2
док3

И до момента има болници и медицински заведния, в които има недостиг на  лични предпазни средства, защитни костюми и маски. През изминалите седмици ситуацията бе изключително тежка, цели медицински екипи излезнаха на протести заради липсата на условия и защитни средства. Управляващите бяха принудени да преминат в репресивен режим и лекари бяха „профилактирани“ , за да си мълчат. Много тежко е положението в спешните отделения на общинските болници, като едва през последните дни има някакво леко подобрение в снабдяването и доставките на лични предпазни средства. И докато медиците ни на първа линия са подложени на риск заради липсата на маски и защитни костюми, то охраниители на Борисов, Гешев, Караянчева и тн. нямат такива проблеми. Въпрос на приоритет за управляващите. За тях личната им сигурност е по-важна от грижата за обществото. Не че някой ги заплашва с нещо, но се чувстват по-важни и сигурно по-спокойни заобиколени с въоръжена охрана и движейки се със служебните лимузини, докато в „Пирогов“ чакат за калцуни и маски.

Вярваме, че всеки български гражданин има право да бъде защитен на работното си място и да разполага нужните му защитни средства, включително и служителите на НСО, но в ситуация на извънредно положение, пандемия и остър недостиг на тези консумативи и изделия възниква въпроса, кои са с приоритет и чия дейност е по-необхидима и значима  днес за обществото, на охранителите на властимащите, или на лекарите от първа линия? 

Business Here

Нека всеки сам анализира тази информация и направи своите изводи. 

източник: boec-bg.com

Маски и защита – първо за НСО и управляващите! Защо? (документи) 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

МАНОЛОВА: ГЕРБ ВКАРА В ПРОЕКТОЗАКОНА ТЕГЛЕНЕ НА ДЪЛГ ОТ МВФ ЗА 10 МЛРД. ЕВРО. БОРИСОВ И ГОРАНОВ ЗНАЯТ ЛИ?

() Незабавно трябва да бъдат изслушани премиерът Борисов и министърът на финансите Горанов в парламента, призова Мая Манолова В събота в 17:58 ч. в деловодството на парламента е внесен ЗИД на Закона за държавния бюджет за 2020 г. Автори са Менда Стоянов и група депутати от ГЕРБ. В тази кризисна […]
Manolova