Борисов: Пандемията не е отминала, при 100 случая дневно връщаме мерките

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
борисов

Премиерът Бойко Борисов предупреди, че това не е краят на пандемията с COVID-19 у нас. Министър-председателят даде пресконференция в Министерски съвет тази вечер след Срещата на върха ЕС-Западни Балкани.

baner-zdrave

Борисов подчерта, че Европа има сериозни проблеми с вируса.

„Ние сме няколко седмици пред другите, а поводът да отпуснем мерките беше, че има клъстър. Вече всичко зависи от нас – трябва да се пазим един друг и да спазваме дистанция. Особено в градския транспорт, маските там са задължителни“, категоричен беше Борисов.

Премиерът припомни, че „разхлабването“ в другите страни е било на сектори и дейности, които в България не са били спирани.

„Минем ли 100 човека заразени, отново стягаме мерките. Само времето ще покаже дали мерките са правилни“, каза Борисов.

Business Here

„Всеки ден наблюдаваме ситуацията, нищо не е отминало. Атакуват ме, че плаша хората. Не ги плаша. Какво направиха в Гърция? Затвориха абсолютно всички вкъщи. Във Франция още е така. Когато ти разрешат, тогава отиваш до магазина и се връщаш“, заяви премиерът.

„Мащабът на кризата с коронавируса изисква нашето единствено и солидарност, включително и към Западните Балкани. Европейският съюз мобилизира много бързо пакет от над 3,3 млрд. евро за здравния сектор на Западните Балкани“, съобщи той.

Това е огромна финансова инжекция за нашите партньори от Западните Балкани, заяви Борисов.

ЕС отпуска и пакет от социални помощи на стойност 730 млн. евро и 1,7 млрд. евро пакет от помощ от Европейската инвестиционна банка за проекти.

Борисов посочи, че колкото твърдо подкрепя Република Северна Македония, толкова твърдо държи да няма изказвания в разрез с Договора за добросъседство.

„Разбираме, че колегите ни от Република Северна Македония са в предизборна кампания и патриотизмът много се отприщва, но имаше недопустими за нас изказвания“, подчерта той.

източник: tribune.bg

Борисов: Пандемията не е отминала, при 100 случая дневно връщаме мерките 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

КАК БЪЛГАРИЯ КУПИ С ЕВРОПАРИ КИТАЙСКИ МАСКИ-МЕНТЕ

() Американска лаборатория им дава само 34% ефективност, вместо 95% Закупените от Китай с европейски пари предпазни маски се оказаха от най-долнопробно качество, показа разследване на Биволъ. Референтна американска лаборатория е тествала десетки модели китайски маски и дава на този производител – Ryzur – най-ниската оценка за филтрация – максимум 34%, вместо […]
маски-менте