“Свободна Европа”: Популярни журналисти са уволнени от Нова телевизия

Споделете тази статия с вашите приятели!
0
(0)

Журналистите Мирослава Иванова и Галя Щърбева, за които преди седмици беше обявено, че са поставени в работен “престой” заради извънредното положение, са съкратени от Нова телевизия, съобщи “Свободна Европа“.

“Съкратена и безработна съм”, е бил лаконичният коментар на Иванова.

Щърбева също е потвърдила, че Нова телевизия е прекратила договора й.

В средата на април стана ясно, че знакови журналисти от Нова телевизия – водещата на сутрешното предаване в събота “Събуди се” Мирослава Иванова, както и репортерите от екипа й – Галя Щърбева и Мария Йотова, са свалени от ефир. Продуцентката на съботния екип Станимира Иванова и репортерът Живко Константинов също бяха свалени от ефир.

От Нова телевизия обявиха през април, че заради кризата от новия коронавирус и въведеното извънредно положение, медията трябва да направи 30 процента съкращения.

Олигархът Кирил Домусчиев и брат му от повече от една година са собственици на най-голямата българска медийна група – тази около Нова телевизия. В началото на 2019-а година шведската компания Modern Times Group (MTG) обяви, че продава българската Nova Broadcasting Group за 185 милиона евро.

Сделката на братя Домусчиеви с шведите от MTG се оказа важен момент – не само за българските медии, но и за политиката, и за бизнеса у нас. Нова телевизия засили изключително много пропагандната машина около 10-годишното управление на ГЕРБ, коментира изданието capital.bg.

източник: cherveno.bg

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

ВИЖТЕ КАК СЕ ФАБРИКУВАТ БОЛНИ ОТ COVID-19 И КАК ЛЪЖАТ, ЧЕ ГИ ЛЕКУВАТ!-ВИДЕО

0 (0) Огромен скандал е на път да взриви държавата! Хората от с. Осина на община Сатовча, които бяха обявени за заразени с Covid-19 разказаха потресаващата истина за огромната лъжа на властите. Оказва се, че едно четиричленно семейство, което живее заедно и са непрекъснато заедно половината е заразено, а половината […]
Мутафчийски-3
BulgarianEnglishGreek