Правителството ще обсъди тегленето на нов външен заем от поне 1-1,5 милиарда лева

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
боко

На извънредно заседание тази вечер от 18:30 часа правителството ще обсъди актуализация на държавния бюджет. На него трябва да бъде взето решение за тегленето на нов външен заем.

baner-zdrave

Оптимистичният вариант е да се емитират 1-1,5 милиарда лева. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов след проведената от него среща с „Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии“.

Според премиера обаче тези средства ще бъдат малко.

От своя страна министърът на финансите Владислав Горанов подчерта, че това са първите мерки, които ще предприеме правителството по отношение на тазгодишния бюджет. Той напомни, че средата е динамична и има различни сценарии, като кабинетът трябва да има вариант за всеки един от тях.

Точната цифра на новия външен дълг, който ще генерира държавата, ще бъде съобщена след извънредното заседание на Министерския съвет.

Business Here

Горанов подчерта, че до момента по бюджета на Държавното обществено осигуряване са били отпуснати допълнителни 490 милиона лева, като е необходим още 1 милиард лева.

След като тази вечер актуализацията на бюджета бъде одобрена, тя ще бъде внесена утре в парламента. Очакванията са бъде гласувана от депутатите до края на седмицата. За целта ще трябва да бъде свикано извънредно заседание на Народното събрание, тъй като неговата дейност беше преустановена заради разпространението на Covid-19.

източник: iskra.bg

Правителството ще обсъди тегленето на нов външен заем от поне 1-1,5 милиарда лева 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

ЗАПОВЕД: Всички навън - само с маски

() Мярката важи и за открити, и за закрити обществени места Всички лица са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити обществени места. Такова нареждане даде здравният министър днес, съобщиха от здравното министерство.  Вижте цялата заповед: източник: nova.bg Как ще оцените статията? Кликнете на звездичката, […]
маска вируси