Ген. Мутафчийски: Предстоят ни най-тежките времена. Болестта няма да подмине никого

Споделете тази статия с вашите приятели!
0
(0)
ген. мутафчийски-МС

Общо регистрираните случаи у нас са 338. Това каза шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски по бТВ. Ето какво още допълни той:
16 човека от медицинския персонал са заболели. Вчера бяха 16. Засега няма хоспитализирани деца. Всички са на домашно лечение и в добро състояние. В болница са 122-ма до вчера. 59 са в София. От 8 интубирани, в момента вече са 7, единият почина.

Едва ли мъжът от Банско не е с короновирус. Има всички белези с двустранна бронхопневмония. Има и съпътстващи заболявания. Има един положителен резултат. По-вероятно е да е загинал от инфекцията. Опитвам се да гледам по-обективно на нещата. 11 души са изписани от болницата. Те са били в средно тежко и тежко състояние. Болните вкъщи са в леко състояние. Много ми се ще да изпишем и първия интубиран. Смъртността е в тази група. Има един пациент, който е екстубиран.

Бързият тест търси вируса, а не антителата. Все още този продукт не е на пазара. Създадена е организация за тестуване на 1000 души в болницата на МВР, за да може статистиците да направят изводи за рисковите групи. Шефът на МВР създава организация-това са полицаи на постовете, на КПП-та, на летищата. Предстои от понеделник това да стартира. Там се търси, ако някой го е изкарал това заболяване и не знае за това.

В България има разписани правила за диагностицирани с минимални симптоми. Те остават под карантина минимум 28 дни. За да може да имаме сигурно изчистване на вируса. С тест трябва да се потвърди, че няма товар. Много бавно се изчиства вируса, за това е необходимо по-продължително лечение.

Със сигурност ние сме в началото на заразяването. Идеята на ограничението е да има по-малко новозаразени. Нито една здравна система не може да понесе този удар. Лекарите са изправени пред въпроса на кого да помогнат и на кого да не помогнат. Върви са като по военно време-най-добро за тези, които имат шанс да преживеят. При върхови стойности няма да може и тук да окажем навременна помощ на всеки. Нека хората да се отнесат отговорно.

Не сме изпитали дори и частица от това, което ни предстои. С огорчение гледам как се развива дебата в обществото. Предстоят ни най-тежките времена. Журналистите можете да бъдете полезни като дадете репортажите от Италия и Испания. Дай Боже мерките да имат успех.

Апелирам да се фокусира вниманието на обществото към трудните времена, които ни предстоят. Не, ние не се разминаваме. Всеки прави жертви. Със сигурност едва ли разходката ще подобри тяхното самочувствие и статус. Задава се върната на Ковид-19. Откъде хората се надяват, че ще излязат за Великден?! Откъде се надяват? Италия е в пика си от толкова време. В САЩ се обсъжда карантиниране на целите щати. Въпросът за Великден е неактуален в момента.

Апелът ни е хората да проявят зрялост и да проявят своята вяра в Бог вкъщи. През 2000 година преживяхме най-челната си Коледа. Сега ни предстои най-тежкият Великден. Ситуацията в момента е много по-тежка. Ние наистина имаме невидим враг. Болестта няма да отложи своето развитие и разпространение за това, че е празник.

Вчерашния ден беше показателен за разхлабване на дисциплината, която може да ни изиграе лоша шега. Ако е починала дъщерята на вчерашната болна, много лошо. Тя е млада жена. В медиите се разпространи, че това е болест само за възрастните. Няма такова нещо. Да, някои умират повече. Болестта може да засегне всички възрастови групи.

Бебетата не са пощадени от различни увреждания. И при предшестващи заболявания и те могат да бъдат жертви на тази инфекция. Няма да има пощаден от тази болест. Не, не умират само възрастните. Най-младият пациент ни е 3-годишен. Повече от 85% са хора до 50-годишна възраст. Сега можем да им дадем всички грижи. Но при претоварена здравна система дали това може да стане? Младите хора боледуват с тежки бронхопневмонии и непредвидим ход на заболяването.

източник: pan.bg

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Кралят на Тайланд се самоизолира с 20 жени в германските Алпи

0 (0) Пандемията COVID-19 не дискриминира жертвите си по социален произход и дори наследникът на британския трон принц Чарлз, който е на 71 години, е с положителна проба за коронавирус.На тайландският крал Маха Ваджиралонгкорн също му се налага „да търпи лишения“ и е наел всяка една стая в хотел в […]
кралят-на-тайланд