Президентът: Правителството да се замисли за последиците от влизането в еврозоната

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
prezidenta-Radev
Снимка: БТА

Правителството трябва да се замисли за последиците от влизане в еврозоната, каза президентът Румен Радев, след като парламентът прие решение, с което да се започнат преговори за влизане във валутния механизъм.

„Ще гарантира ли правителството, че това, което е направило и прави за нашата икономика, води до нейната конкурентоспособност и устойчивост в еврозоната. Ето, там трябва да бъде фокусът“, каза Радев, според фокусирането на общественото внимание върху повишаване на цените е изместване на фокуса.

Държавният глава отново призова за независим съд и прокуратура. Той обясни, че очаква повече информация относно забраната на Държавния департамент български съдия Андон Миталов посещава САЩ.

„Това са решения на Държавния департамент. Той си има своите мотиви. Очаквам да има и достатъчно информация, която да предостави. Но това още веднъж показва, че ние можем да се преборим за върховенство на закона и за ефективна борба с корупцията само с ефективен и независим български съд и прокуратура. Това е изходът“, каза Румен Радев.

източник: БНР

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Без лична и професионална отговорност?

0 (0) Има ли друга такава работа като тази на Мутафчийски, в която на практика да не носиш абсолютно никаква лична и професионална отговорност? Като теглим чертата, работата на Мутафчийски спокойно може да я върши и някоя нискоразрядна провинциална пиарка. Да рецитира международния новинарски обмен и броя на заразените, и […]
мутаф

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.