Президентът пусна Закона за здравето, ще сезира КС за текстове

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
румен радев(1)

Радев нееднократно е призовавал отговорните институции към планирано и управляемо излизане от извънредното положение. Липсата на план от страна на МС доведе до приемането на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето в последния момент.

Президентът Румен Радев подписа указ за обнародване на ЗИД на Закона за здравето и ще сезира Конституционния съд за текстове, които са в противоречие с Конституцията. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

baner-zdrave

Радев нееднократно е призовавал отговорните институции към планирано и управляемо излизане от извънредното положение. Липсата на план от страна на Министерски съвет доведе до приемането на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето в последния възможен момент и то с неясни и противоречиви разпоредби.

За да не се прекъсва социалната и икономическа подкрепа за потърпевшите граждани и бизнеса в условия на криза, растяща безработица и загуба на доходи, президентът подписа указ за обнародването на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето.

Следвайки последователната си позиция да защитава Конституцията и основните права и свободи на гражданите, държавният глава ще сезира Конституционния съд за определени текстове, които са в противоречие с Основния закон. Мотивите на президента ще бъдат оповестени в следващите дни.

източник: epicenter.bg

Business Here

Президентът пусна Закона за здравето, ще сезира КС за текстове 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Обявиха извънредна епидемична обстановка от 00:00 часа на 14 май до 14 юни 2020 г.

() Всичко, което е разрешено, продължава да функционира и занапред. Всичко онова, което е забранено, няма да функционира и оттук нататък, като молове, училища и др. Правителството обявява извънрена епидеична ситуация в страната Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет проведоха чрез видеоконферентна връзка извънредно правителствено заседание. Прието беше Решение […]
niama-da-dopuskat-hora-bez-maski-079_2aaa777369cec105d78115f6bc923974