Протестът прераства в гражданско неподчинение

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
sofia-protest-800x445

„Нека всеки от вас, който може, да дойде в понеделник в 7 часа в София, за да им кажем – „Всички вън“. Който не може, нека обсади която и да е публична сграда – общински, гари, автогари, да си носи храна, палатки. Всички ние имаме право на гражданско неподчинение, нека се възползваме от него“. Това призова адв. Николай Хаджигенов от „Отровното трио“ пред събралите се в София граждани в началото на 10-тия протест срещу кабинета и прокурорския произвол.

В столицата цял ден валя проливно, но въпреки това протестиращите  започнаха да се събират пред президенството. В началото на протеста по звуковата уредба в триъгълника на властта отекнаха стиховете на Христо Ботев „Моята молитва“ , записани от млади актьори за протестите. 

Протестът в Бургас, където е слънчево, вече тече. По-рано на брифинг СДВР благодари на неформалните лидери на  протестите, че комуникацията се е подобрила, гражданите съдействат на униформените и ситуацията е видимо по-спокойна. 7 души са били задържани на протеста в петък за различни провинения, установени и по сигнал на други протестиращи. Протестите днес съвпадат с отбелязването на 183-годишнината от рождението на Васил Левски. Демонстрации има и в Лондон, Париж, Копенхаген, Мадрид. 

Протестът във Варна

Протестът в Бургас: 

източник: segabg.com

Протестът прераства в гражданско неподчинение 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Кандидат за кмет на ГЕРБ опита да прегази протестиращи

() Кандидатът за кмет на Кресна от ГЕРБ на местните избори през 2019 г. Милчо Караджов се е опитал да мине с автомобила си през протестиращи днес. Полицията е успяла да го спре и върне. За случилото се съобщи един от потърпевшите – Стефан Делиов – във Фейсбук. Потърсихме го, […]
phpnt71mt_800x_
BulgarianEnglish