Разкриват само едно отделение за болни от коронавирус във Втора градска болница

Споделете тази статия с вашите приятели!
0
(0)
1

По предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова във Втора градска болница ще бъде разкрито едно отделение за лечение на болни от COVID-19.

Това става ясно след разговор между кмета на София Йорданка Фандъкова, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и директора на столичната СРЗИ д-р Пенчев.

Директорът на Втора градска доц. Узунов е започнал реорганизацията на отделението по пулмология, което е с отделен вход и то ще заработи след като се гарантира необходимият персонал.

Кметът на София гарантира и допълнително финансиране за тези, които ще поемат пациентите с коронавирус. Отделението ще получи и още един апарат за обдишване, които се предоставя от една от големите частни болници.

Във връзка с твърденията на някои лекари, че не са подготвени да лекуват това заболяване, Фандъкова подчерта, че студенти по медицина и лекари от всички специалности се записват доброволци. Националният щаб е изпратил инструкции към медицинския персонал затова какво лечение се прилага на база опит на китайските им колеги.

Столичният кмет за пореден път изтъкна, че трябва да положим лични усилия, за да се справим с кризата.

Припомняме, предстои болницата да бъде преобразувана в инфекциозна за лечение на заразени с коронавирус. По-рано днес обаче стана ясно, че има подадени 85 молби за напускане, тъй като медиците се опасяват, че лечебното заведение няма готовност да работи в епидемичната ситуация.

По думите на д-р Асен Меджидиев от Българския лекарски съюз, грешка в комуникацията е довела до напрежението във Втора градска болница.

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Частните болници повтарят, че са готови да съдействат на държавата

0 (0) Частните болници повтарят, че са готови да съдействат на държавата. Те заявиха, че са в готовност биха приели планирането на разговори и следващи стъпки с държавните институции и Националния кризистен щаб за борба коронавирус за активно сътрудничество в борбата с вируса във всички сфери, в които те могат да […]
2