ЩЕ ПОНЕСЕ ЛИ ЩАБА ОТГОВОРНОСТ ПО ЧЛ.326 ОТ НК ЗА ИДАВАНЕТО НА АДА, ТРУПОВЕТЕ, ЧУВАЛИТЕ И КАМИОНИТЕ!

Споделете тази статия с вашите приятели!
0
(0)
Мутафчийски-Борисов

Щаба и неговия шеф Мутафчийски, които повече от два месеца диктуваха живота в страната безславно се изнизват от полезрението на публиката. Вероятно няма да се обърнат и дори да погледнат какво оставиха след себе си. Дали някой ще потърси отговорност за действията и думите, които се изливаха седмици наред и стряскаха хиляди български граждани. Вероятно ще остане едно малко утешение, че все пак Мутафчийски не е над Господ!

Вероятно още кънтят в ушите ви онези думи за Ада, за труповете, за чувалите, за камионите, изречени преди Великден. Две седмици по-късно се видя, че са лъгали по най-безобразен начин, че са съсипали живота на стотици хиляди българи, които тръгнаха към селата и вилите си, където имат късче земя за обработване. Да, хилядите напускащи София я напускаха не защото са тръгнали да се забавляват, а защото виждаха ясен изход от ситуацията, в която ги вкара Щаба!

Щаба, който през цялото време нарушаваше член 326, ал.1 от Наказателния кодекс, а той гласи следното: “Който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години.”  Редно е да изразим мнението си, че според нас за действията на Щаба трябва да бъде приложена и алинея 2 от съшия точи член 326 от НК, която гласи ето това: “Ако от деянието по ал. 1 са настъпили значителни вредни последици, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба от десет хиляди до петдесет хиляди лева.”

Тъжно е когато светлините на прожекторите замъглят съзнанието ти, а мисирките врякат в един тон с теб! Но ролята на мисирките е точно тази, някой да им дава тон, а те да врякат. Днес е важно да се вземем в ръце и да се отървем от отровната си плесен като финал от онова велико стихотворение на Вапцаров “Писмо”.

Но да умреш, когато
се отърсва
земята
от отровната си
плесен,
когато милионите възкръсват,
това е песен,
да, това е песен!

Днес милионите възкръснаха, а лошотията умря!

Автор: От упор

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

БОРИСОВ ДОМЪКНА МУТАФЧИЙСКИ ЦИВИЛЕН И ЗАПОЧНА ДА СЕ КАРА НА НАРОДА!

0 (0) Изненадващо в 8,13 часа Борисов домъкна Мутафчийски цивилен и започна да се кара на народа. Побеснелият по незнайно какви причини показваше генерала като нещо циркаджийско, което не искаме да изразяваме от уважение към пагона, но такова поредно унижение едва ли е очаквал някой. Борисов ни в клин, ни […]
Борисов-Мутафчийски-1
BulgarianEnglishGreek