Танева в скандален запис: Предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред (ВИДЕО)

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
танева

Запис, в който министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева съветва зеленчукопроизводителите да си затворят очите пред измамите с европейски средства, публикуваха от сайта „Биволъ“. Във видеото, заснето по време на консултативен съвет по овощарство и зеленчукопроизводство, проведен вероятно на 27 март тази година, Танева моли производителите да си замълчат за измамите, защото в противен случай средствата от ЕС щели да спрат.
„Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това (бел. ред. финансиране) ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което бранша искаше. Но сега да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат, значи не трябва да получавате тази помощ!“, заявява открито министър Танева.

baner-zdrave

Думите ѝ се отнасят за схемата за директно подпомагане „Обвързана подкрепа“. Към министерството са постъпили 22 запитвания от производители за постъпили повече от очакваните средства.
„Ние се досещаме от къде може да са тези пари, които са в повече. Аз предполагам, че не е само при нас, а при всички зеленчуци. Бихме искали, ако може с цифри, официално как става така, че получихме тези пари, които получихме?“ пита секретарят Георги Василев.
Отговорът на министър Танева е, че от ведомството ще направят необходимите проверки, като допълва: „Ние защо така се въздържаме от много информация? Всички знаят, че ставките се увеличиха заради високия интензитет на проверки. Само че колеги, ако в това се задълбочат европейските служби и си компрометираме обвързана.

Защото такова ниво на грешки показва, че такава подкрепа не трябва да има. Тъй че ако искате сами да си го причините, защото искате да си разберете изчисленията…“
Георги Василев от Асоциация „Български пипер“ коментира в интервю за сайта „Боволъ“, че европейската схема се употребява за целенасочени кражби, като не става въпрос за допуснати и регистрирани грешки, а за разкрити измами.
Той допълва още, че „60% от хората, които кандидатстват по тази програма лъжат държавата с помощта на МЗХГ. Това много добре го знаят в ДФЗ и МЗХГ. От както я има тази помощ, ние всяка година им го казваме“.

източник: eurocom.bg

Танева в скандален запис: Предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред (ВИДЕО) 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

bTV съди Цветомир Найденов и "Блиц"

() „Телевизията като източник на независима журналистика e обект на целенасочена атака чрез серия от публикувани неверни твърдения“ bTV Media Group завежда дела срещу собственика на Efbet и дългогодишен партньор на Васил Божков в „Еврофутбол“ Цветомир Найденов, както и срещу информационния сайт „Блиц“, заради внушения за близост с Васил Божков, […]
бтв медиа груп лого btv