ТЕЦ „Бобов дол“ отново ще гори отпадъци

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
тец-бобов-дол

ТЕЦ „Бобов дол“ отново ще гори отпадъци, след като забраната на министъра на околната среда и водите отпреди два месеца е отпаднала, съобщават от ръководството на централата, цитирани от БНР.

baner-zdrave

Според комплексното разрешително, ще могат да се изгарят по 96 тона RDF отпадък на всеки 24 часа.
Централата вече е изпълнила изискването за изграждане на система за мониторинг на една от двете сероочистващи системи, твърди тя. Освен това от дружеството са поели ангажимент да монтират измервателни станции за чистотата на въздуха в района на Дупница и Големо село, на чиято територия е централата, както и в Бобов дол. Очаква се те да бъдат поставени до два- три месеца.

Преди около месец в Бобов дол отидоха екоминистърът Емил Димитров и главният прокурор Иван Гешев. Тогава беше обявено, че срещу ТЕЦ „Бобов дол“ е образувано досъдебно производство за нерегламентирано изгаряне на отпадъци и за разполагане на стотици тонове отпадъци на площадка наблизо.

Стигна се до задържане на изпълнителния директор на теца инж. Емил Христов, който е с мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 30 хил. лева.

Подновеното разрешение ТЕЦ „Бобов дол“отново да изгаря отпадък предизвиква тревоги и недоволство сред жителите на района, казва кметът на Големо село Васил Васев. „Централата вече работи и два автомобила, доколкото знам, са пристигнали със софийски боклук. Нещо се случва пак, което не е редно“, коментира кметът.

Business Here

източник: dnevnik.bg

ТЕЦ "Бобов дол" отново ще гори отпадъци 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

ГМР СЛОЖИ ТОЧКА НА ВЪЗХОДА НА ГЕНЕРАЛ ГОДЖИ

() С един познат залагахме кога Борисов ще се притесни сериозно и ще сложи край на медийната кариера на Мутафчийски. Доктор Мутафчийски. Е, днес това вече е факт. Първо, брифингите ще бъдат само по един на ден. Второ – ще бъдат само в Министерски съвет, на територията Му, където може […]
генерала