Тръгнаха слухове – Симеон Дянков сменя Владислав Горанов

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
goranov_dqnkov_bgnes

Бившият финансов министър на ГЕРБ Симеон Дянков, ден след чието сваляне падна правителството Борисов 1, е получил оферта да се върне в същото кресло.

Това съобщава „19 минути „, позовавайки се на свои източници и припомня, че по времето, когато Дянков беше и вицепремиер по икономическата политика, негов заместник във ведомството му беше сегашният титуляр Горанов, който отговаряше за приходните агенции.

baner-zdrave

Горанов тогава беше един от гласовете в мегаскандала Ало, Ваньо за предотвратяване на митническа проверка на едрия тогава бизнесмен Мишо Бирата. Малко по-късно издъхнаха и той, и съпругата му, с която заедно управляваха своя бизнес, а след тях си отиде без време и шефът на митниците в онези години ген. Ваньо Танов. Именно с него Горанов говореше и коментираше своя шеф Симеон Дянков на скандалните записи. Дянков беше запомнен с неразследваната още сделка за „преместването“ на 1,4 млрд.лв. наши частни здравни вноски от фискалния резерв в държавния бюджет. Той управляваше хазната в началото на миналата голяма икономическа и финансова криза и направи огромна грешка: спря паричните потоци в икономиката и така причини двукратен ръст на безработицата и верижни фалити. Неговата политика беше на стоп на плащанията на държавата на задълженията й към бизнеса, стягане на коланите до издъхване и рязане на социалните ангажименти на правителството. Войната му с БАН и с цялата образователна система го направи „всенароден любимец“, припомнят още от медията.

източник: frognews.bg

Тръгнаха слухове - Симеон Дянков сменя Владислав Горанов 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

„А бе, Горанов, сега професорът Гечев като ни гледа и си вика: Борисов е станал шофьор на Горанов..

() Премиерът Бойко Борисов отново е на обиколка из страната с джипа. В момента Борисов е в Перник, а негови спътници са кметът на града Станимир Владимиров, финансовият министър Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. По-рано БСП поиска Горанов да присъства на дебатите в парламента по промените в […]
горанов12