Учени от САЩ: Пикът в България вече е преминал

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
лекари

Американският Институт за здравни показатели и оценки (Institute for Health Metrics and Evaluation), който следи и прогнозира развитието на пандемията във всяка отделна държава, актуализира в благоприятна посока прогнозата си за България.

baner-zdrave

Проектът, финансиран от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, анализира актуалните данни и хода на епидемията и предвид взетите мерки посочва как ще продължи развитието на „кривата“.

Към днешна дата изследователите изчисляват, че пикът у нас е преминал – той е бил на 3 април. Институтът изчислява още, че общият брой на починалите от COVID-19 у нас ще е 47 души. Към днешна дата броят на жертвите е 42. 

Прогнозата важи, ако се спазват приетите в страната ограничения във връзка с епидемията. Тя търпи промени в зависимост от постъпващите нови данни. Допреди дни прогнозираният брой жертви бе над 300, след това намаля до 66, а пикът се очакваше между 18 и 25 април.

източник: plovdiv24.bg

Business Here

Учени от САЩ: Пикът в България вече е преминал 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Ад на входовете на София! Масово връщат „тарикатите столичани“, опашките са километрични! СНИМКИ+ВИДЕО

() На входовете на София  има километрични опашки от прибиращи се в града и много полиция, предаде репортер на Glas.bg. Хората, които са връщани и недопускани от полицаите твърдят, че са имали неотложна причина. Мъжът от видеото заяви, че носил лекарства на родител, но последните 2 месеца не си е ходил […]
kpp