В „СОФИЯМЕД“ са създадени абсурдни условия за персонала

софиамед
Споделете тази статия с вашите приятели!
0
(0)

След постъпването на бизнесме на Кирил Домусчие в „СОФИЯМЕД“, са създадени абсурдни условия за работещият персонал.

В деня на постъпването на Домусчиев е издадена заповед на РЗИ, според която е спрян приема и изписването на пациенти, като е наложена карантина на първа и втора база на болницата. Разпоредено е да се вземат проби от пациенти и персонал, и щателна текуща дезинфекция.

До настоящият момент такава дезинфекция не е извършена, съобщи Румяна Ченалова, от нейни източници в предаването „Евродокоф“ по ЕВРОКОМ.

Всички, които са работили и са били до този момент в болницата, след издаване на заповедта са останали там.

На тези хора са взети проби за коронавирус, като е установено, че всички проби са отрицателни, съобщи в ефир Ченалова .

Ето какво каза още тя:

Тези хора са поставени под карантина, но те работят! Те работят в рамките на 24 часа, спят в болницата, хранят се в болницата, и обслужват пациенти.

Голяма част от тези пациенти са в родилно отделение, а лекарите и останалия персонал работят с новородени бебета и родилки…

Това което се случва от там нататък е още по ужасно:

Издадена е последваща заповед, с която пациентите, които са с отрицателна проба за коронавирус( с една проба ) ще бъдат изписани, докато персонала остава да работи в болницата до втора такава проба.

На всичкото отгоре, по една нова пътека, която е във връзка с епидемията лекарите, медицинските сестри и персонал, се водят болни!

Това е скандално! Хора които са в карантина да продължават да работят, и на всичкото отгоре да се водят болни. Тези хора какви заплати ще получат? Този медицински персонал в момента са като затворници от 17/03/20 до настоящият момент. Техни близки им носят дрехи, храна, също така близките им осигуряват и маски!

В болницата няма нито едно осигурено защитно облекло! По твърдения на персонала, имало еднократни маски, които се пазят за по специални случаи. Близките на медицинският персонал за започнали да шият маски, за да им осигурят безопасност.

– Това, което чух беше разтърсващо!

-Хората с които се чух, плачеха, плачеха защото не знаят до кога техните близки ще останат там, парадокса е огромен, тъй като карантината е 14 дневна.

При една карантина трябва да бъдат изолирани всички носители на коронавируса, а те не само не са изолирани, ами работят в болнично заведение с пациенти.

„Аз разполагам с тази заповед, и съм говорила с хора, които в момента са затворени там. Отговарям за всяка дума, която казвам, не бих си позволила най-малко в ефир да разпространя такава информация, ако не е вярна.“

Това съобщи Румяна Ченалова, в предаването „ЕВРОДИКОФ“ по евроком

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Борисов не забравяй, че и ти си в тази категория

0 (0) Днес се разпореди затварянето на градинки и паркове, затваряне на областните градове. Влизане и излизане само с писмена декларация по належаща причина, защо искаме да влезем или излезем от града. Вместо социален патронаж и помощи, Борисов разпореди възрастните хора да пазаруват от 08:30 до 10:30 часа! Борисов, и […]
борисовв
BulgarianEnglishGreek