Илияна Йотова: Къде отиде Мутафчийски? Той е скрит, няма го вече

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
yotova

Икономическата и социалната криза чукат на вратата. Мерките вече не са достатъчни и са некоординирани. Идеята е до лятото да имаме икономически план, за да знаем какво ще правим като държава в следващите месеци. Вчера излезе една статистика на Европейската комисия, която казва, че за България ще има 10.6% спад на БВП.

baner-zdrave

Това заяви в студиото на предаването „Тази сутрин“ по БТВ вицепрезидентът Илияна Йотова. Споре нея трябва да има икономически щаб.

„Определено имаме нужда от повече експерти. Щабът свърши работа в първите две седмици от кризата и след това сякаш спря. Войната с невидимия враг вече е клише, а разрива между Щаба и ген. Мутафчийски е пълен. В началото имаше тенденции и анализи, а сега къде е Мутафчийски? Той е скрит, няма го вече. Тези статистики, които ни се предоставят всяка сутрин, показват, че ние не контролираме вируса“, каза вицепрезидентът.

„За нас важно е да се предотврати социалната и икономическа катастрофа на държавата. Нека да се постараем тази криза да мине по-меко, защото в такива условия и времето тече много по-бързо. Трябва ни нова структура, подобна на санитарния щаб, за да видим как се променя ситуацията и как може да реагираме“, допълни Йотова.

„Девет процента ДДС означава и промяна на държавния бюджет. Тук възниква въпросът имаме ли оценка дали няма да има рискове пред тези девет процента? Трябва ни координация, защото в момента едната ръка не знае какво прави другата“, изтъкна тя.

Business Here


„От самото начало се опитвахме да дадем добри решения и предложения, но беше направено така, че президентската институция да бъде изолирана от събитията. Всяко едно наше предложение бе критикувано, злостно и обидно. След това властите предприеха онова, за което вече бе говорил държавният глава“, подчерта в заключение вицепрезидентът Илияна Йотова.

източник: epicenter.bg

Илияна Йотова: Къде отиде Мутафчийски? Той е скрит, няма го вече 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

ЗМИЙСКОТО ГНЕЗДО НА ВЛАСТТА

() Отново се убедихме днес от публикуваното от Васил Божков колко огромна е корупцията в България. Когато гледаме декларациите за имуществото на политиците, чак ни дожалява – кой няма дом, кой само хиляда лева спестил, кой само кредити има. А всъщност огромната част от тези във властта и около тях […]
boko-i-domusa-1