Защо здрави хора не могат да отидат до дома си в друго населено място, а заразени влизат в страната?

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
мутаф

Защо здрави хора не могат да отидат до дома си в друго населено място, а болни влизат в страната, попита журналистка от Дарик Радио представителите на Щаба.

За пристигащи лица от чужбина, те подлежат на 14 дневна карантина, обясни Мутафчийски. Само за международните шофьори има изключения. Ако те преминават транзитно, не се поставят под карантина. Ако предстои следващ курс в рамките на 2 или 3 дена, отново не се поставят под карантина, но през тези три дена те трябва да спазват физическо дистанциране. Но ако завършват курс и не предстои пътуване, те трябва да останат под карантина 14 дни.

„Полетът от Амстердам не е изпуснат. В момента нито са имали температура, нито са искали медицинска помощ. В рамките на по-малко от 24 часа с помощта на ДАНС и МВР намерихме адресите на всички и сме ги оповестили“, заяви доц. Ангел Кунчев.

„Всички, които чакат на паспортен контрол минават през скенера на термокамерата, която е много финна, но там не е отчетена температура. Таксиджията, който е карал майката и детето е намерен“, каза още Кунчев.

Във връзка с мненията, че няма пандемия, ген. Мутафчийски заяви, че това е опасна дезинформация.

От щаба казаха, че ще се обърнат към МВР с настояване да се наказват всички хора, които не спазват задължителното правило за носене на маски. Масово това не се изпълнявало, трябвало да има глоби.

И още една новина:

„Вчера за първи път във ВМА бе извършено набиране на плазма от доброволци и
вливане на такава плазма на болен в тежко състояние. Той днес е афибрилен и е
в добро състояние“.

източник: onovini.eu

Защо здрави хора не могат да отидат до дома си в друго населено място, а заразени влизат в страната? 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

СЗО: Швеция е бъдещият модел в борбата срещу COVID-19

() Огромното мнозинство от заразените деца са леки случаи, уверяват от организацията Швеция е бъдещият модел в борбата срещу коронавируса. Това коментира водещият специалист на СЗО д-р Майк Раян по време на брифинг на организацията. Стратегията в скандинавската страна коренно се различава от наложената в повечето страни по света – няма наложена карантина […]
СЗО
BulgarianEnglish