Жителите на кв. „Факултета“ излязоха на протест с викове „оставка“

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
генерали

Според демонстрантите поставянето на квартала под карантина е „дискриминация“

Слуховете за организиране на протест в столичния квартал „Факултета“ се оказаха верни. Недоволни жители излязоха с викове „оставка“ и с призиви, че това е „беззаконие“ и „дискриминация“. 

baner-zdrave

„Защо ние имаме такава блокада. В други квартали като „Илиянци“ няма такива блокади. Нас тук ни изтезават“, казват някои от жителите. 

Положението там вече е спокойно и „мирният протест“ е прекратен за момента. Полицейското присъствие в района е засилено. Директорът на СДВР Георги Хаджиев също е на място и говори с жителите. 

Неофициално, причината за готвеното недоволство, е свада между представители на реда и местни жители на квартала. Те твърдят, че полицията е проявила физическа агресия спрямо тях и пуснаха клип в Интернет, на който, по думите им, това се вижда.

Припомняме, че кварталът е под полицейска блокада от дни, като влизането и излизането от там са изключително затруднени. На този фон, от Националния оперативен щаб отчетоха силно ниво на заразените с коронавирус. През последните няколко дни на населението се правят масови бързи тестове.

Business Here

източник: eurocom.bg

Жителите на кв. "Факултета" излязоха на протест с викове "оставка" 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Борисов: Със самолет на НАТО пристигат дарение от Китай

() „Голямо благодаря! Не само, защото произвеждате прекрасни дезинфектанти, а защото с голямо сърце направихте дарение за стотици хиляди левове за Министерството на здравеопазването, за нашите лекари, медицински сестри, болници. Направихте голямо дарение вчера и за църквите и манастирите в България“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети завода на […]
boro