Бабикян и Хаджигенов: След падането на Борисов ще преместим протеста в съдебната палата за Гешев

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
hadjig_arman

В момента, в който падне Борисов, ще преместим протеста в съдебната палата и Гешев ще подаде оставка. Глас народен, глас Божи. Това заяви от площада на протеста един от организаторите му Николай Хаджигенов.

За първи път българите осъзнават, че са граждани. И Гешев ще си тръгне след Борисов. Нямаме право да повтаряме стари грешки, допълни Арман Бабикян в „Честно казано с Люба Кулезич“ по Евроком.

baner-zdrave


Не ни трябват синдакити, ще го направим с младите хора, каза още Хаджигенов, коментирайке факта, че синдикатите се ослушват за участие в протеста.

Борисов ще стиска властта със зъби, докато не си ги счупи и падне на врат, каза още Хаджигенов.

Той коментира и решението на премиера Бойко Борисов да поиска оставките на министрите Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов:

„Ние сме седми ден протести. Ние тепърва създаваме организация, от днес работи щаба с доброволци, а вече има оставки“, посочи той.

Business Here

„Това е първото доказателство, че националната стачка, за която аз говоря от няколко години, работи дори само като заплаха – великолепно. Ние ще го направим“, допълни Хаджигенов.

Оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов са ясен знак за разделяне с част от хората, които представляват съдружника във властта, а именно Движението за права и свободи (ДПС), коментира Бабикян.

Опитват се да си запазят парламентарната си коалиция и да не дадат шанс при оставка президентът да назначи служебно правителство. Опитват се да запазят контрола в свои ръце, допълни той.

Единственото, което нямаме право, е да повтаряме стари грешки. Стара грешка означава да излезем на улицата, за да падне кабинетът на Орешарски, защото някой е сбъркал да предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС, за да се върне после още по-силен, още по-мощен и с помощта на Бойко Борисов и ГЕРБ, подчерта Бабикян.

Според него правителството трябва да прецени дали иска бавна смърт или нови избори. Той добави, че е необходимо въвеждането на електронно гласуване, за да се осигури честността на изборите.

източник: frognews.bg

Бабикян и Хаджигенов: След падането на Борисов ще преместим протеста в съдебната палата за Гешев 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Правителството няма да подаде оставка

() Коалиционният съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти приключи. Той идва на фона на обявеното вчера решение на ГЕРБ да бъдат поискани оставките на министрите Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов. По-рано зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ обясни, че е научил за решението от медиите. „Обсъдихме […]
боко