Бабикян: По решение на суверена Борисов вече не е премиер на България

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
бабикян
снимка: БГНЕС

Продължават протестите срещу правителството и главния прокурор. Организаторите обявиха за тази вечер общонационален митинг.

baner-zdrave
протест

В столицата блокирани остават кръстовища на Орлов мост, на площад „Независимост“ и пред ректората на Софийския университет.

На импровизирано парламентарно заседание на площад „Независимост“ протестиращите „гласуваха“ вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов „заради корупция, грабеж, некомпетентност и наглост, които унизиха народа на България и сринаха международния ѝ авторитет“.

„По решение на суверена господин Борисов вече не е министър-председател на България“, обяви от трибуна при фонтана пред президентството Арман Бабикян, един от организаторите на протеста. Той обясни, че след проваленото извънредно заседание на Народното събрание днес, е време за истинско такова.

„Заседанието“ на площада започна с българския химн. Протестиращите поискаха изслушване на премиера, а след това „гласуваха“ недоверие към кабинета. С викове „Оставка“ недоволните тръгнаха на шествие към Орлов мост.

Business Here

Обстановката е спокойна. Протестиращите са разочаровани заради проваленото заседание на парламента.

Движението по бул. „Дондуков“ и бул. „Цар Освободител“ е спряно. Пропускат се единствено линейки и полицейски коли.
Палатков лагер през сградата на бившия Партиен домПалатков лагер през сградата на бившия Партиен дом

От палатковия лагер на Орлов мост зарадваха хората с концерт класическа музика. Мнозина откликнаха на поканата и послушаха изпълненията на Мартин и Никола. Беше представена и книгата „ДНК на прехода“ от Пламен Даракчиев.

Не се забелязва засилено полицейско присъствие в района.

протест2

На площад „Независимост“ към 19 ч. вече имаше хора със знамена, готови да изразят недоволството си. И днес са приготвени кори с яйца за протестиращите. Най-коментираната тема и в този лагер е липсата на кворум в парламента и проваленото извънредно заседание. Според присъстващите това е доказателство за страх сред управляващите.

БНР

Бабикян: По решение на суверена Борисов вече не е премиер на България 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Бойко Борисов с предложение за свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията (ВИДЕО)

() Премиерът Бойко Борисов предлага свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията. „Време за рестарт”, заяви премиерът на брифинг. Сред предложенията е депутатите да бъда намалени от 240 на 120. При Велико народно събрание народните представители да бъдат намалени от 400 на 280. Предлага се още разпускането на […]
бок