Безумието на годината! Ще проверяват и пътниците в автобусите за неплатени глоби към КАТ

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
пътници

Това вече е безумието на годината! Ще проверяват и пътниците в автобусите за неплатени глоби към КАТ

baner-zdrave

Пътниците в автобусите, напускащи страната, ще бъдат проверявани за неплатени глоби към МВР

За да продължат, те ще трябва да платят на място санкцията, а на тези, които не са били уведомени, контролните органи ще връчват фиш.

За много от хората, които днес се готвеха да заминат за чужбина – новината беше неприятна изненада. Повечето туристи не са съгласни, защото по думите им всеки може да забрави.

От туристическия бранш смятат, че задължението да се плащат санкции на границата ще откаже някои от клиентите им да пътуват.

Business Here

„Автобусните почивки, в по-голямата си част, са бюджетни варианти. Понякога може да се окаже, че са напълно съизмерими – глобата със стойността на почивката“, коментира пред bTV Васил Щерев, собственик на туристическа фирма.

Ако пътникът няма готовност да плати глобата веднага, това би забавило целия автобус, казват още туроператорите. От бранша коментират, че на място трябва да се решава дали автобусът да продължи без некоректния платец или да плати неустойка на съответния пътник.

От Пътна полиция са категорични, че мярката е необходима, за да се съберат неплатените глоби. Самата проверка ще се извършва едновременно от двама служители и по думите им престоят на автобусите на пункта няма да се увеличи.

От началото на акцията на ГКПП „Калотина“ са връчени над 3 000 фиша за общо половин милион лева. До края на седмицата се очаква системата да заработи на всички гранични пунктове. 

източник: dailystandart.com

Безумието на годината! Ще проверяват и пътниците в автобусите за неплатени глоби към КАТ 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Гербаджии превзеха ТВ ефира, бранят Борисов и властта на живот и смърт

() Гербаджии масово плъзнаха по тв студията тази сутрин, за да изчистят имиджа на премиера Бойко Борисов. Любопитното е, че почти всички говориха почти едно и също, което навежда на мисълта, че действат по предварително дадени опорни точки. Естествено „мишена“ номер № за тях бе президентът Румен Радев. Другите мишени […]
boiko_borisov_bgnes