Частните болници повтарят, че са готови да съдействат на държавата

Споделете тази статия с вашите приятели!
0
(0)
2

Частните болници повтарят, че са готови да съдействат на държавата. Те заявиха, че са в готовност биха приели планирането на разговори и следващи стъпки с държавните институции и Националния кризистен щаб за борба коронавирус за активно сътрудничество в борбата с вируса във всички сфери, в които те могат да предложат помощ.

От името на лечебни заведения в страната Аджибадем Сити Клиник (Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, УМБАЛ Младост и УМБАЛ Сърдечно-съдов център), Булфарма (УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“-гр.Пловдив, УМБАЛ „Здраве“-гр.Пазарджик, МБАЛ „Здраве“-гр.Велинград, МБАЛ „Проф.Д.Ранев“-гр.Пещера, МБАЛ „Бургасмед“) и УМБАЛ „Каспела заявиха, че ще бъдат удовлетворени, ако техните ресурси и възможности на лекарите допринесат за опазване на живота и здравето на възможно най-голяма част от народа.

Болниците уверяват, че държавата може да разчита на тях като лечебни заведения, като човешки и технологичен капацитет, компетентност, знания, опит и подготовка и посочват, че освен ресурс, те обхващат и голяма част от територията на страната. „Смятаме, че като неразделна част от здравеопазването на страната, можем да бъдем допълнително полезни, а всяка медицинска възможност, с която България разполага в момента, трябва да се има предвид в условията на пълна мобилизация за справяне с проблема“.

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

С мегафон успокояват "Столипиново" за изплащането на социалните помощи

0 (0) Напрежение, свързано с изплащането на социални помощи, се появи тази сутрин в ромския квартал „Столипиново“ в Пловдив, съобщава БНР. Районният кмет Иван Стоянов и полицията са предприелинезабавни мерки, като с мегафон информират живеещите в квартала за спазване на мерките. От Областна администрация увериха, че са в непрекъсната връзка с районните […]
3
BulgarianEnglishGreek