Доц. Мангъров: Пик на коронавируса у нас няма да се случи

Споделете тази статия с вашите приятели!
0
(0)

Очакванията за пик на епидемията с коронавирус, тези камиони с трупове и недостиг на найлонови чували няма да се случат. Това каза доц. д-р Атанас Мангъров за Новините на Телевизия „Евроком“. Според тяхно проучване 16 независими лаборатории са предоставили данните си, като от 2230 души изследвани към вчерашна дата се установява, че 110 са се срещали с вируса и имат антитела. Това прави някъде около 4,9% от изследваните.

По думите му ако се съди по това изследване 4,9% от населението в страната си прекарали вируса, което е около 338 000, които са прекарали коронавирусна инфекция. „Към вчерашна дата починалите са 43, което за нашето население е 1 на 1000. Ако смъртността, която се предвиждаше – 2%, беше вярна, вече щеше да има над 6000 души, които са починали“, коментира Мангъров.

Според доцента е време страната да се отвори и да се даде възможност на младите и активните да работят, в това число и ресторантите, като се спазват мерките за изолация.

Източник: Евроком

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Изплува истината за болестта на Джонсън

0 (0) Каква е истината за болестта на Борис Джонсън, коментира британският вестник The Guardian, цитирано от „Фокус“. Тази сага, изпълнена със слухове, отричания и потвърждения, накара цялата страна да я съпреживява емоционално. Слуховете започнаха да пълзят седмица, след като Борис Джонсън се постави в режим на самоизолация в апартамент […]
борис джонсън болен