Елена Йончева: Недопустимо е хората да бъдат преследвани, защото са изразили мнение

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
йончева

Европейският парламент прие резолюция през миналата седмица за координиран отговор за преодоляване на последиците от кризата с новия коронавирус във всички държави-членки.

baner-zdrave

По време на дебатите евродепутатът от Групата на Социалистите и Демократите в Европейския парламент Елена Йончева призова за по-сериозен отговор на ниво Европейски съюз:

Гражданите очакват силно европейско лидерство и конкретни решения в настоящия момент“, заяви Йончева от трибуната на Европейския парламент. Тя призова Европейската комисия да работи именно в тази посока.

Коронавирусът не спира на границата между отделните държави“, допълни българският евродепутат. Тя определи като провал хаотичното затваряне на границите, без ясна стратегия.

В редица  държави-членки, включително и в България, настоящата криза се използва като оправдание за отслабване на върховенството на закона. Недопустимо е свободата на словото да бъде задушавана и хора да бъдат преследвани, защото са изразили мнение по дадена тема“, изтъкна Елена Йончева пред европейските депутати.

Business Here

Тя коментира, че се наблюдават много опасни тенденции, както в България, така и в някои други държави.

Мерките, които се предприемат за борба с коронавируса, трябва да гарантират безопасността на хората, а не властта на управляващите“, категорична е Йончева, цитирана от “Дума“.

източник: cherveno.bg

Елена Йончева: Недопустимо е хората да бъдат преследвани, защото са изразили мнение 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Новите пенсии за последното тримесечие на 2021 г. ще са с 20% по-ниски

() По-ниските пенсии, които НОИ ще отпуска след 2021 година за хората, които ще изберат да продължават да се осигуряват и в частните фондове, е заради планираната пропорционална редукция, тъй като част от общата вноска е била прехвърлена към частните пенсион С 20% по-ниски пенсии ще отпуска НОИ през последното […]
NOI