ЕК: ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ГО ОЧАКВА НЕЗАПОМНЕНА РЕЦЕСИЯ

Споделете тази статия с вашите приятели!
0
(0)
ек_b19dea31adad524ccc32857d93db8558

Прогнозата е, че най-силно засегнати ще бъдат зависещите от туризма и услугите Италия, Гърция, Испания и Хърватия

Еврокомисията заяви, че предстоящата рецесия ще има историческо значение. Предвижда се икономиката на ЕС да се свие със 7,5% през 2020 г. и да са нужни най-малкото две години за възстановяване.

Според еврокомисаря по икономиката Валдис Домбровскис, в момента могат да бъдат дадени само ориентировъчни данни за мащаба и тежестта на шока, който пандемията от коронавирус ще има върху националните икономики. Ефектът ще зависи от „развитието на пандемията, способността ни безопасно да рестартираме икономическата дейност и да можем да я възстановим след това“.

С коментар излезе и Европейския комисар за икономиката и финансите Паоло Джентилони: “ Европа търпи икономически удар без прецедент от Великата депресия насам. Дълбочината на рецесията и скоростта на възстановяването няма да са разпределени поравно, предвид скоростта на вдигането на ограниченията. Възстановяването зависи и от това доколко е важен туризма за всяка страна и от техните икономически ресурси“.

Според икономистите всички страни от ЕС са засегнати и се очаква тази година всички да изживеят рецесия. Не са оптимистични и прогнозите за дълга в Еврозоната – той ще надхвърли 100 процента от съвкупния брутен вътрешен продук при миналогодишни 86.

източник: bstv.bg

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

ВАСИЛ БОЖКОВ ГИ ПОДКАРА БЕЗПОЩАДНО! „ГОВОРЯ ЗА МУТРИТЕ СЕГА, НЯКОИ ГИ НАРИЧАТ ХУНТА, НЯКОИ МАФИЯ!

0 (0) Васил Божков пред БТВ:„Бойко Борисов унищожи Левски! Виждате как се опитват да ми отнемат клуба. За Левски съм готов на всичко! Борисов да е дал някога нещо лично? Раздава парите на народа и казва „аз дадох“. Как ще спаси Левски? Като му даде кредит или ще намери друг […]
божков
BulgarianEnglishGreek