Фандъкова предлага: Парковете и Витоша да се отворят само за родители с деца

Споделете тази статия с вашите приятели!
0
(0)
фандъкова

Кметът на София Йорданка Фандъкова предложи парковете и градините, както и планината Витоша да могат да се ползват от родители с малки деца. Коментарът ѝ пред журналисти бе направен по време на инспекцията по изграждането на Околовръстния път, която проведе заедно с министър Петя Аврамова.

„Моята болка е излизането навън на малките деца. Затова съм предложила да създадем организация, така че да може да се пуснат само родители с малки деца и то в определени часове, по определени маршрути, за да гарантираме еднопосочното движение“, каза Фандъкова.

По думите й това е огромна организация, която изисква време.

Кога ще се случи това ще го препоръча и реши Националният оперативен щаб, посочи Фандъкова и допълни, че тя не би си позволила „да реша нещо, заради което после ще ме обвинят всички, че заради мен хората са се разболели“.

В отговор на въпрос за зоните за платено паркиране кметът Фандъкова каза, че по нейна заповед зоните са безплатни до 26-ти април. По думите й в тази ситуация решението ще бъде синята и зелената зона да продължат да бъдат безплатни още една седмица.

„Казвам седмица по седмица, защото този въпрос не е еднозначен“, посочи Фандъкова. Тя каза, че всички нейни колеги в общината я убеждават да се върне поне синята зона, защото в центъра е хаос с паркирането.

„В същото време, ако аз днес обявя, че връщаме зоните ще започнат от понеделник снимки на хора в автобуси и трамваи. И ще се окаже, че аз съм виновна, че има струпване в градския транспорт на много хора“, посочи кметът Фандъкова.

По думите ѝ трябва да сме последователни, докато случаите на заразени с коронавирус нарастват, ще продължат с мерките такива, каквито са до момента.

Кметът Фандъкова съобщи, че е уважила молбата на заместник-кмета по екология Йоана Христова за напускане. Тя имаше желание да бъде освободена още от миналата година по „дълбоко лични причини“, информира Фандъкова. Официално молбата й за напускане е от февруари. Тече тримесечният срок за предизвестие.

„Бях я помолила да остане, докато успеем да се ориентираме в кризата и да подготвим дейностите по почистване и озеленяване. Благодарна съм и изключително много“, каза Фандъкова. Тя увери, че за напускането й няма никакви други причини.

vlastta.bg

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Километрични опашки на всички КПП-та в София

0 (0) Миграцията от Великден се повтаря Километрична опашка се оформи край Нови хан от коли, напускащи столицата, предаде БНТ. В последния работен ден от седмицата изглежда столичани отново тръгнаха на път, въпреки всички предупреждения от Националния оперативен щаб и правителството. Големи опашки автомобили има на всички КПП-та около София, съобщава […]
полиция
BulgarianEnglishGreek