“Галъп Интернешънъл”: Намалява доверието в правителството на Борисов, президентът Радев с най-висок рейтинг

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()

Политическата криза, започнала в началото на тази година, видимо засяга публичния образ на властта – правителството, парламента, министрите и т.н. Сравнението в данните за общественото мнение преди и след началните седмици на годината показва ясно по-неблагоприятни масови възприятия за текущото състояние на страната. Водната криза, скандалите, протестите и т.н. явно създават определени рискове за управлението“.

baner-zdrave

Това е изводът от поредното проучване на общественото мнение, направено от социологическата агенция “Галъп Интернешънъл”:

За първите два месеца на тази година доверието в правителството спада с 5%, с толкова се покачва и недоверието. С 6 пункта надолу – между декември и февруари, е доверието в Народното събрание. За последно подобни равнища на доверие спрямо парламент и правителство бяха регистрирани по-отчетливо и трайно след избухването на т.нар. „Апартаментгейт” , коментират от “Галъп интернешънъл”.

Традиционният им въпрос- “Накъде върви България?”, показва ръст на негативните оценки с 9 пункта спрямо декември и спад на позитивните със 7 пункта.

Gallup doverie pravitelstvo

Сред основните публични фигури с най-сериозно доверие продължава да се ползва президентът Румен Радев (53%).

Business Here

Доверието към премиера Бойко Борисов е спаднало с 8% – от 32 до 24 процента. Това означава, че Румен Радев се ползва с доверието на 29% повече българи спрямо премиера, коментират от “Галъп Интернешънъл”.

копирано от: cherveno.bg

“Галъп Интернешънъл”: Намалява доверието в правителството на Борисов, президентът Радев с най-висок рейтинг 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Обяват първия случай на заразен в България до часове?

() Борисов свика извънредно заседание на Националния щаб за коронавируса Министър-председателят Бойко Борисов свиква извънредно заседание на Министерския съвет в 11.30 часа, което ще се проведе съвместно с Националния оперативен щаб с цел координиране и организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от СЗО спешност за […]
министри