Извънредното положение напълни селата. Защо е важно да имате къща с двор?

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
Bg Selo

Извънредното положение, което е обявено в България по повод пандемията от коронавирус, за пореден път показа важността от това – хората да имат своите къщи и градинки в селата.

baner-zdrave

Модерният градски човек днес е изгубил способността си сам да произвежда храна и съответно – да оцелява в извънредни ситуации. 

Именно сега става отново ясно, колко е важно да се отделят по няколко часа седмично, за да си ходиш на село и да си поддържат двора и мазето – с провизии, които са безценни за извънредни ситуации като настоящата.

Заразата с коронавирус ще окаже влияние и на пазара на имоти в селата. Очаква се цените на къщите и дворовете да се покачат, а самият пазар да се активизира, както от страна на купувачи, така и от страна на продавачи, които се отказват от усилията да са независими на село.

В момента много хора се върнаха по селата си, за да прекарат карантинен или изолационен период. Сега отново става ясно колко е важна регионалната политика за развитие на селските райони, особено обезпечеността с интернет връзка, а също наличието на малки магазинчета, здравни пунктове (които бяха масово закрити) и местни фирми за услуги от основно значение.

Business Here

източник: selo.bg

Извънредното положение напълни селата. Защо е важно да имате къща с двор? 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Искаме гаранции, че нито един килограм чужд болничен боклук няма да идва в България

() Министър Емил Димитров : Не мога да дам такива гаранции Коронавирусът измести други кризи, една от които беше тази с боклука. Тук стоеше много сериозно въпросът за вноса на болничен отпадък от Европа и трети страни на територията на България. Питам министъра на екологията – как да направим така, […]
нинова