Свещеник: Жените, които живеят с мъж без сключен брак, са безплатни проститутки

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)

Жените, които живеят с мъж без сключен църковен брак, са безплатни проститутки. Тази теория разви на среща с миряни протойереят от Руската православна църква  Дмитрий Смирнов.

Фактът, че Смирнов е председател на патриаршеската комисия по въпросите на семейството, прави изказването му още по-скандално.

У нас самите жени не разбират какво е брак. Неудобно им е да кажат „Аз съм безплатна проститутка“ и затова казват: имам граждански брак. Добър ден! Не, ти просто безплатно оказваш услуги – това е истината. Никой не те приема за съпруга, заяви протойереят от РПЦ.

В интервю за сайта „Фонтанка“ Смирнов разясни какво точно е имал предвид под „граждански брак“ – „това, което имат предвид в нашето малообразовано общество – незаконното съжителство. А хората му казват граждански брак. По църковному това се нарича блудство.“ 

Председателят на отдела за международните връзки на патриарха и московски митрополит Иларион Волоколамски се извини за думите на протойерей Дмитрий Смирнов, че „жените, които живеят в съвместно съжителство са като безплатни проститутки“, съобщи Газета.ру.

По думите на митрополита, изказването на свещеника е пореден скандал. 

Йерейът заяви, че свещеникът не е искал да обиди никого. „Предполагам, че той го е направил, за да привлече вниманието на обществеността към темата за защита на брака и семейството. Подобни изказвания не винаги се получават добре. 

Митрополитът подчерта, че се извинява на многото жени, които са се почувствали оскърбени заради изказването и подчерта, че това е личното мнение на свещеника, а не позицията на Руската православна църква.

И Иларион заяви, че съвместното съжителство може да постави жената в сложно положение и тя е в слаба позиция, ако попадне във финансова зависимост от мъжа.

„Съвременното общество има проблем с поемането на отговорност“, заяви епископът.

копирано от: plovdiv24.bg

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Борисов пак настъпи мотиката с еврото

0 (0) Дали премиерът не казва, че гроздето е кисело, защото е получил сигнали, че няма да ни поканят в чакалнята. Вече сме и в международните новини. Въпреки че при нас напоследък е прието да се пускат фишеци в медиите, за да се тества общественото мнение по даден въпрос, с […]
Борисов

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.