Кой лъже за парите от ЕС: Борисов или Европейската комисия?

baner
Споделете тази статия с вашите приятели!
()
борисов
Премиерът Бойко Борисов използва извънредната ситуация с коронавируса, за да вменява вина някому, че не сме приети дори в „чакалнята“ на Еврозоната. Вероятно това да се случи по-скоро (което няма да стане, защото правителството му излъга евроинституциите за икономическия ръст в България), той манипулативно изопачава икономическите мерки и помощи от ЕК за държавите-членки на ЕС, като пред българските граждани заявява, че България няма да получи финансиране от европарите, защото те са предназначени само за страните от еврозоната.

Ето обаче как стоят фактите:

baner-zdrave

„Всяка страна ще се справя сама! Бързи и навремени са били мерките на страната ни в борбата с коронавируса. В  момента се говори за три варианта как ще бъдат разпределяни парите при борба с пандемията. Всяка една държава сама решава своите въпроси, докато се намерят решения, но първи ще се спасят тези в Еврозоната. Към днешна дата за пари не се говори, а за принципа, по който ще се разбираме в бъдеще.“

„Източна Европа да предложи схеми за помощ за бизнеса! Правителствата в държавите от Централна и Източна Европа да ѝ изпратят предложения за схеми за подпомагане на бизнеса, засегнат от пандемията от коронавирус. Ние сме готови да ви помогнем. Направете това, което вече сториха държавите от Южна и от Западна Европа.“(изказване на вицепрезидена на ЕК Марош Шефчович)

Икономическите мерки трябва да преминат през одобрението на Комисията, за да бъде разрешено инжектирането на средства като законна държавна помощ.
Европейската комисия обеща бързо да им даде зелена светлина, като се придържа към досегашната практика за одобрение до два дни. До момента са одобрени две схеми на Италия, две на Дания, три на Германия и по една на Франция, Португалия, Испания, Люксембург и на Латвия. Одобрена е и схема за подпомагане на малкия и средния бизнес в Обединеното кралство, което до края на годината продължава да е обвързано с европейското законодателство, уточнява „Свободна Европа“.

източник: liberta.bg

Business Here

Кой лъже за парите от ЕС: Борисов или Европейската комисия? 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
covid-19
Next Post

Премиерът се ядоса заради играчи на жмичка и предупреди за затягане на карантината (ВИДЕО)

() „Моето виждане е, че хората вече са много дисциплинирани. С изключение на вас (бел. авт. журналистите), който се струпвате. Не е редно.Трябва да се спазват повече правилата“, така премиерът Бойко Борисов отговори на журналистически въпрос дали е възможно да се въведат декларации за излизане извън домовете, за каквито призоваха […]
боко