Мъск: Върнете на хората проклетата им свобода

Споделете тази статия с вашите приятели!
0
(0)
мъск бта
Илон Мъск. Снимка АП/БТА

Собственикът на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг е против бързо сваляне на забраните

Основателят и собственик на „Тесла“ Илон Мъск избухна снощи в гневна тирада, пълна с цинизми, срещу заповедите американците да стоят у дома и глобите за тези, които излизат. Друг титан американския технологичен сектор, собственикът на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг, заяви обаче, че ако ограниченията бъдат свалени сега, здравните и икономическите последици могат да бъдат още по-тежки.

На онлайн пресконференция Мъск каза, че режимът нарушава основни права и свободи и е смъртоносен за икономиката. Мъск призна, че блокадата, чиято цел е да ограничи разпространението на новия коронавирус, представлява сериозен риск за „Тесла“. Той изрази увереност, че компанията му за производство на електрически автомобили ще преодолее кризата, но много други няма да могат и ще фалират.

„Честно, бих го нарекъл насилствено затваряне на хората в техните домове, противно на всичките им конституционни права по мое мнение“, каза милиардерът, цитиран от „Бизнес инсайдър“. „Това е нарушаване на свободите на хората по начини, които са ужасни и грешни, защото те са дошли в Америка или са построили тази страна. Какво, да го е… Извинете. Позор! Позор!“

„Това ще причини голяма вреда не само на „Тесла“, но на много компании“, каза Мъск. „И докато „Тесла“ ще устои на бурята, има много компании, които няма да могат. Всичко, за което хората са работили през целия си живот, ще бъде разрушено в реално време.“

„Ако някой иска да си стои у дома, това е добре и трябва да има възможност“, добави той. „Но да кажете, че те не могат да излизат от домовете си и че ще бъдат арестувани, ако го направят: това е фашистко. Това не е демократично, това не е свобода. Върнете на хората проклетата им свобода!“

“Тревожа се, че отварянето отново на определени места твърде бързо, преди степените на заразяване да бъдат намалени до съвсем минимални нива почти ще гаарантира бъдещи огнища на зараза и по-лоши дългосрочни здрави и икономически последици“, каза Зукърбърг, цитиран от Ройтерс.

Централите и на двете компании са в района на залива на Сан Франциско, където седем окръга първи издадоха забрани за излизане, преди още щатските власти в Калифорния да направят това за целия щат.

Блокадата се отразява различно на производството на автомобили и на социалната мрежа. „Тесла“ се е противила на опитите на властите в Калифорния да затворят завода ѝ край Сан Франциско, докато накрая е замразила производството на 19 март. Вчера компанията отчете третото си поредно тримесечие с печалба.

„Фейсбук“, най-голямата социална мрежа в света, вчера съобщи, че потребителите са се увеличили през първото тримесечие на тази година, защото хората са били принудени да стоят у дома, но приходите през март са паднали.

Заразените в САЩ са над 1 милион, а жертвите надвишиха 60 000. Още на 6 март, когато в САЩ започнаха да съобщават за първите починали, Мъск нарече паниката „тъпа“.

източник: clubz.bg

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Защо здрави хора не могат да отидат до дома си в друго населено място, а заразени влизат в страната?

0 (0) Защо здрави хора не могат да отидат до дома си в друго населено място, а болни влизат в страната, попита журналистка от Дарик Радио представителите на Щаба. За пристигащи лица от чужбина, те подлежат на 14 дневна карантина, обясни Мутафчийски. Само за международните шофьори има изключения. Ако те […]
мутаф
BulgarianEnglishGreek