Мая Манолова: Пращайте сметките си за парно на премиера

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
maya-manolova

Сметките за парно за март са исторически най-високи. Пратете тези сметки на премиера Борисов, който обеща евтин газ, а плащаме скъпо парно. Нека правителството да провери защо в сметките за парно не е отразено намалението с 40% на газа.

Това призова председателя на Гражданска платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова  в живо включване във Фейсбук.

„Правителството е органът, който трябва да провери сметките за парно за месец март и да проследи как се изпълнява нареждането на премиера за намаляване цената на газа. След обещанието на премиера Борисов на историческата дата 3 март, че газът пада с 40 % от 5 август 2019 г., то вече втори месец очакваме спад и в сметките за парно. Но това не се случва, а вече пристигат новите сметки за март и там увеличението, което виждат гражданите, е над 40 %. Тоест, вместо исторически най-голямото намаление, дойде исторически най-голямото увеличение на парното и вместо да получат пари, гражданите ще дължат пари“, заяви Манолова.

Тя попита Борисов дали още твърди, че е спекулирала с новината за цената на парното, след като от днес и прокуратурата проверява топлофикациите за високите сметки за парно.

Мая Манолова призовава министърът на енергетиката да направи проверка на сметките за парно за месец март и апелира да се предприеме преизчисляването им според обещаното от премиера намаление на газа с 40 %.

Според Манолова премиерът трябва да нареди отлагане с 6 месеца за плащането на сметките към топлофикациите, докато траят проверките и преизчисляването им с обещаното от премиера намаление.

„Припомняме, че според чл. 75 ал.1 т.2 от Закона за енергетиката министърът на енергетиката провежда предварителен, текущ и последващ контрол за техническото състояние и експлоатацията на енергийните обекти и прилагането на реда и техническите условия за топлоснабдяване, прекратяване на топлоподаването и прилагане на дяловото разпределение на топлинна енергия“, сподели  Манолова.

източник: dnes-bg.org

Мая Манолова: Пращайте сметките си за парно на премиера 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Президентът Радев прати в БНБ критик на влизането ни в еврозоната

() Проф. Николай Неновски, когото вчера президентът Радев  назначи за член на Управителния съвет на Българската народна банка от своята квота, считано от 13 юни, се оказа противник на влизането на България в еврозоната. ЕКИП (Експертен клуб за икономика и политика) публикува статия на проф. Неновски, в която той нарича […]
николай-неновски
BulgarianEnglishGreek