Менда Стоянова: Извънредното положение трябва да бъде удължено

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
menda

Според нея времето до 13 април не е достатъчно

Извънредното положение в България е обявено до 13 април, но според Менда Стоянова, то трябва да бъде удължено. Това е и една от причините, поради която Народното събрание трябва да започне работа отново, било то и онлайн.

„Аз лично смятам, че ще се наложи да удължим извънредното положение. Сега този срок изтича на 13 април и не смятам, че нещата ще приключат дотогава“, каза председателят на бюджетната комисия в парламента пред БГНЕС. Тя също се тества за COVID-19, тъй като на едно от последните заседания на парламентарни комисии на 19 март именно тя седеше до д-р Адемов.

Попитана дали са закъснели с преминаването към извънреден режим на работа, Стоянова каза, че са имали много работа и този ход е бил правилен.

„Ние имаме да вършим работа. Смислено и правилно беше да се събираме само тогава, когато има конкретни причини, свързани с обстановката. Въпреки че претърпяхме много критики миналата седмица, даже имаше изстъпления от наши колеги, но какво да се прави – популизмът и политическото говорене са в пълен ход“, коментира председателят на бюджетната парламентарна комисия и добави, че следващата седмица задължително трябва да се съберат, защото конституцията не позволява дистанционно да се взимат решения.

„Имаме три важни неща, които трябва да се разгледат. Трябва да приемем Закона за енергетика, който ще даде възможност сметките на хората да бъдат облекчени и предприятията да получат глътка въздух. Става дума за намалението на цената на газа със задна дата от миналата година. Надявам се другата седмица да гледаме и актуализацията на бюджета, както и Закона за извънредното положение“, посочи Менда Стоянова.

източник: dnes.bg

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Мутафчийски! Защо се мислите за Богове? Колко поколения децата ни ще плащат лудостта Ви?

0 (0) Уважаеми г-н Мутафчииски , с цялото ми уважение към Вас и професионалния Ви опит, искам да Ви уведомя, че държавата не е Болница! Не можете да я карантинирате, дезинфекцирате и изолирате, така както бихте го направили при инфекция в болница. Държавата е организъм, убиете ли този организъм убивате […]
Maxresdefault

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.