Министър Петкова: Срокът за плащане на битовия ток се удължава от 20 на 30 дни (ВИДЕО)

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
ток

Заповедта ще бъде изпратена и на трите електроразпределителни предприятия в страната

„От днес срокът за плащане на битовия ток е удължен от 20 на 30 дни“, каза министър Петкова. Финансовата система на енергетиката в частта електроенергията е стабилна. Надвзетите пари на топлофикационните дружества и бизнеса за газ ще бъдат върнати предсрочно, обеща още тя.

Заповедта ще бъде изпратена и на трите електроразпределителни предприятия, на Комисията за енергийно и водно регулиране и на Националната електрическа компания.

Новите промени в сроковете са обосновани от подробен анализ на финансовите параметри, за да има сигурност, че системата няма да има ликвиден проблем при разсрочване на плащанията от страна на битовите потребители.

„Приблизително 70% от сметките на битови потребители са платени в рамките на срока, без да е налице забавяне. От тези 70% редовни плащания – 26 на сто са в рамките на удължения срок (от 10 на 20 дни след въвеждане на извънредното положение) и това дава много добри възможности и показва, че тази мярка наистина работи и дава ефект“, каза още Петкова.

Тя увери, че офисите за плащане на ЕРП-тата се дезинфекцират стриктно и призова за за безконтактно плащане при възможност.

По нейни думи в страната няма потребители, на които да е спряна електроенергията поради неплащане на услугата. Сключени са били над 10 700 индивидуални споразумение с битови потребители, подписани от трите електроразпределителни предприятия.

източник: nova.bg

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

МВР предупреждава за опашки при столичните КПП

0 (0) Продължават и проверките на декларациите Засилен трафик се очаква в днешния последен работен ден преди предстоящите три почивни. Полицията ще проверява водачите на изходите на столицата и областните градове, предава БНР. За момента органите на реда ще събират само декларации до контролно-пропускателните пунктове. В тях хората ще трябва да опишат […]
кпп

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.