Община Хасково предприема превантивни мерки спрямо всички наши съграждани, които се връщат от чужбина и подлежат на карантина от 14 дни

Споделете тази статия с вашите приятели!
0
(0)
Haskovo
Снимка: http://ivanova.ivanrilski.com/

Община Хасково предприема превантивни мерки спрямо всички наши съграждани, които се връщат от чужбина и подлежат на карантина от 14 дни. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Съгласно Заповед на министъра на здравеопазването това са пристигащи от Китайската народна република, Ислямска република Иран, Бангладеш, Република Индия, Република Малдиви, Федерална демократична република Непал, Демократична социалистическа република Шри Ланка, Кралство Испания, Италия, Република Корея, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Франция, Федерална република Германия, Кралство Нидерландия и Швейцария. Те се поставят под карантина за срок от 14 дни в дома или на друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава с предписание на органите на граничния здравен контрол.
Разчитаме на гражданското Ви съзнание да бъдете коректни и да спазвате препоръките на здравните власти. Надявам се и на гражданската Ви активност, за да ни подавате сигнали за завърнали се от чужбина наши съграждани, които не са се самоизолирали доброволно или не спазват наложената им карантина. Съзнавам неудобството, което им създаваме, но това е най-сигурната мярка за прекъсване на разпространението на коронавируса. Моля Ви, не се е настройвате срещу Вашите съседи, които се прибират от чужбина. Мерките са превантивни и неизбежни в условията на пандемия!
Продължаваме да дезинфикцираме обществени пространства в града и населените места.


Отговорност на собствениците на частни сгради е да предприемат незабавни мерки за дезинфекция на техните имоти.
Домоуправителите на жилищните блокове да организират дезинфекция на общите части, входни врати, врати на мазета и тавански помещения, асансьори, перила и всички предмети, до които се докосват хората. Тези дейности са задължение на етажната собственост и от съзнанието на всеки от нас зависи дали ще ги изпълним ефективно!


Обръщам се специално към хората, живеещи по селата в община Хасково, моля Ви, пътувайте до града само, ако е крайно наложително! Останете си вкъщи! Не се събирайте много хора на едно място по никакъв повод. Ако имате нужда от помощ, потърсете кмета или наместника на населеното място. Той ще Ви съдейства!
Уведомявам Ви, че със Заповед № РД-01-131/17.03.2020 г. се допълва част I от Заповед № РД-01-124/13.03.2020г., като се създава нова т. 9 със следния текст:
„9. Не се допуска посещението и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места.“
Всички стопански субекти продължават работата си при спазване на ограниченията и изискванията предвидени в Заповед № РД-01-124/13.03.2020г.

Защитете най-близките си хора! Заедно ще преодолеем тази криза!
Бъдете отговорни! Останете си вкъщи!

източник: focus-news.net

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

11 нови случая на заразени с COVID-19 у нас, още 2 града са засегнати

0 (0) Така болните стават общо 92-ма „Имаме още 11 случая на заразени с коронавирус. Така болните стават общо 92-ма. Това стана ясно на брифинг на Националния оперативен щаб. „Има два нови областни града, които са засегнати – Смолян и Велико Търново с по един пациент. Пациентът в Смолян се […]
Covid 19 1