Официално: Разрешават се посещенията в градски паркове и градини

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
police-in-park

Задължителни са предпазните маски и спазването на физическа дистанция от 2,5 метра

Разрешават се посещенията на градски паркове и градини, съобщава investor.

Да посещават градски паркове и градини имат право деца до 12 години, придружавани от родител/и или член/ове на семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч. всеки ден, собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч., всеки ден.

Посещенията на градски паркове и градини трябва да се осъществяват при стриктното спазване на противоепидемичните мерки. Задължително е носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция от 2,5 метра, влизането в и излизане от парковете и градските градини през обозначените за целта места, както и придвижването по обозначените маршрути. 

Забранява се консумацията на алкохол на територията на парковете и градините.

Гражданите трябва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.

Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

Препоръчва се да не се посещават паркове при наличие на симптоми като температура, кашлица, задух. Ако в парка има много хора, препоръчително е да не се влиза , също така да не се остава повече от 2 часа. Отпадъците трябва да се изхвърлят в контейнерите извън парка.

Парковете, които ще бъдат отворени за разходки в София, са 10: Борисова градина, Борисова градина – лесопарк, Южен парк, парка на НДК, парк „Гео Милев“, Западен парк, Северен парк, парк „Заимов“, парк „Студентски“, парк „Дружба“. Паркът на НДК II част е разрешен само за извеждане на домашни любимци.

На база заповедта на министъра на здравеопазването кметовете на общини следва да създадат необходимата организация за прилагане мерките, съобразно спецификите на съответните градски паркове и градини на територията на общините.

Днес се възобновява дейности по асистирана репродукция, които бяха временно преустановени. Всички лечебни заведения, които изпълняват дейности по асистирана репродукция трябва стриктно да спазват въведените противоепидемичните мерки. Те ще подлежат на засилен контрол от страна на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ и от Регионалните здравни инспекции.

източник: bstv.bg

Официално: Разрешават се посещенията в градски паркове и градини 1

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

СКАНДАЛ за ОСТАВКА: Бойко два дни подред на лов с охрана от НСО в парка на Вальо Златев! После купони до зори, докато народът стои заключен!

() Супер скандал, достоен за оставка на целия кабинет на Бойко Борисов! Докато българите стоят заключени по домовете, със забрана да разходят децата си в парка, докато полицията преследва народа с глоби по 300 лева за ходене до магазина без маска, докато кризата, предизвикана от крутите мерки, повиши цените на […]
бо-сме
BulgarianEnglishGreek