Отменят задължителното носене на маски на обществени места

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
0
(0)
maska

Това обяви здравният министър Кирил Ананиев

Отменят задължителното носене на маски на обществени места. Причината – липсата на консенсус в обществото. Това обяви здравният министър Кирил Ананиев на брифинг в Министерския съвет.

„Току-що подписах заповед, с която отменям точка 9 от моята заповед от вчера до постигане на консенсус в обществото”, заяви Ананиев.

Той обаче призова хората все пак да използват маски ежедневно. И подчерта, че тази мярка твърдо се подкрепя от правителството.

Министърът каза още, че държавата ще закупи 1 млн. предпазни маски, които ще бъдат раздадени на социално слабите. Тази дейност ще извърши социалното министерство чрез структурите си по места.

„Ще търсим маски на цени, близки до тези на нашите производители. Правим анализ на световния и европейски пазар и търсим най-ниските цени, както правим и при поръчките на лекарства“, заяви Ананиев.

„В тази ситуация, естествено, ще има и опити за спекулации”, допълни вътрешният министър Младен Маринов.

Здравният министър увери,че всички маски, които се осигуряват, се разпределят веднага, първо – между хората, които са на първа линия в борбата с коронавируса. „В момента очакваме поредната пратка от Китай“, каза още Ананиев.

Той благодари на българите за това, че стават все по-дисциплинирани в името на общата цел – опазването на здравето ни.

Министър Маринов заяви, че глобата за определени нарушения на мерките ще бъде намалена и вече няма да е 5000 лева. За нарушителите на карантината обаче санкцията остава в същия размер.

източник: nova.bg

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Последвай ни и във фейсбук

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели!
Next Post

Схемата "60:40" за заплатите всъщност е 23:77

0 (0) Четири са основните критики на бизнеса срещу прословутата държавна помощ за запазване на работните места Само предприятия, които все още не са изпаднали в дълбока криза, ще могат да приложат предлаганата схема за помощ за заплатите, позната като 60:40. Всъщност реалният размер на държавната помощ не е 60%, а е […]
елка

Абонирай се за новини

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ

Научете първите новините в България и Света !

Ние НЕ пращаме спам! Прочетете нашата политика за поверителност за повече информация.